kleine gelukjes opschrijven positief
Najaarschallenge

Kleine gelukjes opschrijven: positieve mindset

We zitten in rare tijden. De ene heeft tijd zat, terwijl de ander zich een breuk werkt. Ikzelf ben juf, dus kreeg ik er plotsklaps een week vakantie extra bovenop (betaald bovendien). Niet dat we daarom gevraagd hadden… Ik weet dat het veel mensen de ogen uitsteekt. Niet moeten werken, maar toch betaald worden. Dus ben ik heel dankbaar met mijn job in deze onzekere tijden. Zelf was ik erg blij toen ze beslisten dat de scholen weer opengingen. Want als er één iets is dat ik ontdekt heb, dan is het wel dat ik graag lesgeef. In mijn klas, aan mijn kinderen. Niet vanachter een scherm of via mailtjes. Maar in het echt. Niet alle juffen zijn lui zoals iedereen nu misschien denkt na de ‘adempauze’ van den Ben.

Ik probeer positief te blijven

Soms is het moeilijk om positief te blijven. Maar ik probeer het toch. Want ik heb veel om dankbaar voor te zijn. Mijn drie kids, daar ben ik zeker heel dankbaar voor. Ze zijn echt geweldig en ze maken mijn leven zoveel uitdagender, waardevoller en…ja ook hectischer ? . Maar ik kan bijvoorbeeld ook blij worden van tweedehandse spullen. Zo is de kringloopwinkel mijn favoriete winkel. Schatten vind je daar. De Sint koopt hier trouwens alles tweedehands. Er is al speelgoed genoeg en daarbij sparen we ook heel wat geld uit.

De natuur helpt om alles los te laten

Ook tijd met familie en vrienden, dat is gewoon heel leuk. Dus dat mis ik echt wel! Of eens op restaurant gaan of naar een feestje. Maar we weten waarvoor we het doen, om onze dierbaren te beschermen. Ondertussen hebben we al veel gewandeld. En eerlijk, zoveel buiten zijn is eigenlijk best leuk.

Nog wat kleine gelukjes van de voorbije weken:

❤️ een regenboog zien tijdens het lopen
❤️ naar zee gaan met de kids
❤️ de jongste stapt!
❤️ wandelingen met de jongens
❤️ terug naar school kunnen!
❤️ een week tijd twee boeken uitlezen (dat is al heeel lang geleden)
❤️ fijn oudercontact van de middelste
❤️ heel veel tijd met ons 5
❤️ aperitieven op vrijdagavond
❤️ er na twee weken in slagen om eens de badkamer te poetsen
❤️ een prijs winnen!
❤️ boeken kiezen in de bibliotheek
❤️ de kerstboom zetten (normaal doe ik dat nooit zo vroeg, maar kijk, nu wel!)
❤️ lopen in het zeebos
❤️ manlief nog steeds in mijn team

Wat waren jullie gelukjes de voorbij week/weken?

Deze blog is de vierde blog van de Najaarschallenge van blogboost.

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

9 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: