leerrijke posters samen spelen
inspiratie,  kinderkamer

Leerrijke posters om het samenspelen te bevorderen

Leren samenspelen en zelfvertrouwen hebben, dat is een leerproces. Ik zie het elke dag in mijn klas. Als juf sta ik in het derde leerjaar. Het is een hele toffe leeftijd, want ze zijn al groot, maar ook nog niet tè groot.

Het samenspelen bevorderen

Het is een leeftijd waarop karakters gevormd worden en de vriendschappen soms veranderen. Ze worden zich bewust van zichzelf, maar ook van anderen. Het samenspelen verloopt niet altijd even goed. Daarbij komt het zelfvertrouwen soms onder druk te staan. Hieronder zie je hoe je het samenspelen en zelfvertrouwen kan bevorderen via leerrijke posters.

Leerrijke poster om te reflecteren over het samenspelen

Op een positieve manier leren omgaan met elkaar, vraagt wat oefening. In de klas zetten we in op sociaal-emotionele doelen. Daarom zijn deze stimulerende posters net zo goed. De posters zijn bedacht door Ilse van Edufari. Ze coacht hoogbegaafde kinderen samen met hun ouders en leerkrachten. Ze heeft ook een educatieve website boordevol tips en inspiratie.

Van fouten maken kan je leren

Ilse ontwikkelde een leerrijke poster om kinderen op een goede manier te helpen reflecteren over het samenspelen. Zo leren ze dat fouten maken oké is. Kinderen zien in dat ze van hun fouten kunnen leren. Ze krijgen de kans om hun fout te herstellen en denken na over hoe ze beter met conflicten kunnen omgaan in de toekomst.

Tips voor meer zelfvertrouwen

Daarnaast bedacht ze nog een andere poster om het zelfvertrouwen te stimuleren. De poster geeft waardevolle tips om zelfzekerder te worden. Sommige kinderen kunnen zoveel, maar ze geloven niet in zichzelf. Dat is zo jammer, want een goed zelfbeeld is heel belangrijk. Als ze de poster elke dag in de klas of thuis zien hangen, kan dit voor hen het duwtje in de rug zijn dat ze nodig hebben. Zo leren ze in zichzelf geloven.

Mijn eigen enthousiaste mening

Ik ben alvast heel enthousiast. Zowel thuis als in de klas kan dit echt een meerwaarde zijn. De posters zien er heel aantrekkelijk uit met leuke kleuren. Ze spreken aan en het is fijn om ernaar te verwijzen in een gesprek. De poster geeft daarbij een mooie, visuele ondersteuning. Ze zijn perfect van formaat om ergens aan een bord of aan een kast te hangen.

Waar te koop?

Ben je ook enthousiast geworden? De posters kan bij Ilse verkrijgen op haar site. Ze zijn te verkrijgen in A2 formaat. Je kan ze samen of apart verkrijgen. Allen daarheen zou ik zeggen.

*Ik kreeg de posters gratis opgestuurd, maar dit doet natuurlijk niets af van mijn eigen, eerlijke mening. Bedankt voor de mooie, waardevolle posters Ilse!

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Één reactie

Een reactie achterlaten