mooie graffiti op de gevel Vooruit Gent
uitstapjes

Leuk uitstapje in Gent: De graffiti wandeling

Nog op zoek naar een leuke wandeling in Gent? Niet te lang om met kids te doen, maar toch de moeite? Dan raad ik jullie de graffiti wandeling aan in Gent.

De Graffiti wandeling

Deze wandeling brengt je in wijken van Gent die je anders nooit bezoekt. Je wordt verrast door kleine parkjes en prachtige graffiti.

Graffiti spotten tijdens de wandeling

Samen op zoek gaan naar graffiti en toch de stad verkennen? De wandeling is 3,3 km lang en zo kom je op vele plaatsen mooie kunstwerken tegen. Dat leek ons een ideaal plan tijdens onze bloggersmeeting. Samen met Sofie en Evi deed ik deze wandeling in november. We zagen elkaar voor het eerst en het was een zeer fijne kennismaking.

mooie graffiti op de gevel Vooruit Gent

Street art op de gevels van gebouwen

De graffiti vind je vooral op gevels van gebouwen, maar ook op straatmuren en garagepoorten. Er zitten veel kleurrijke en mooie kunstwerken bij. We konden niet alles spotten (misschien waren we teveel aan het babbelen haha), maar het was fijn om te doen. Zo ontdek je Gent op een leuke, ongedwongen manier en kom je op plaatsen waar je anders niet zou komen.

Wat valt er allemaal te zien?

Enkele beelden die we tijdens het wandelen zagen.

Links: het werk van Jezus Benitez en rechts: het werk van Smithe.
Deze kleurrijke werken zijn vooral mooi om te zien vind ik.

Links: een bibliotheek vol boeken – Anouk Declercq, omdat ik van boeken hou en #nevernotreading

Tip: een leuke koffiebar voor een dessertje

Het is altijd fijn om het wandelen te combineren met een leuke koffiebar. Catberry koffiebar is zeker een aanrader. Ze hebben er overheerlijke muffins, cupcakes, brownies… er is voor iedereen wel iets lekkers te vinden. Oordeel maar zelf via onderstaande foto.

koffiebar Catberry Gent

Houden jullie ook van graffiti?

Nog op zoek naar meer uitstapjes?
Lees ook: Activiteiten met kinderen in Zeebrugge

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

6 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: