maïslabyrint sint-denijs
uitstapjes

Leuk uitstapje met kinderen: bezoek een maïslabyrint

Een doolhof tussen de maïs? Dat klinkt als een leuke activiteit voor in de zomervakantie. Dat is het ook! We testten het maïslabyrint uit in Sint-Denijs. Het is het grootste doolhof van ons land dat bestaat uit 12 voetbalvelden of 82.000 m². In deze blog vertel ik jullie er meer over.

Mäislabyrint in Sint-Denijs (Zwevegem)

Het doolhof ligt in Sint-Denijs, bij Zwevegem in West-Vlaanderen. Je kan er gemakkelijk parkeren op de parking dichtbij in de Moenstraat. Daar staan er pijlen die je naar het begin van het labyrint loodsen.

ingang labyrint Sint-Denijs

Verdwalen tussen de maïskolven

Geloof me, dit doolhof is groot genoeg om te verdwalen. Alles ziet er dan ook hetzelfde uit, dus is het moeilijk onthouden welke weg je al of niet genomen hebt. Vooral het eerste stuk is moeilijk met veel verschillende wegen. We liepen tot drie keer toe dezelfde doodlopende weg, oeps. Maar toen vonden het volgende stuk en geraakte we in één stuk tot aan de toren. Vooral de kids waren enthousiast en liepen steeds voorop.

Kraak de code

Voor de kleine kindjes zijn er zes bordjes met raadsels voorzien. Daar moeten ze telkens het goede antwoord/nummer zoeken. Met de zes nummers vorm je een code. Als de code juist is, maak je kans op een gratis overnachting op de camping dicht bij het labyrint.

kraak de code in het doolhof

Uitzicht in de toren

We waren heel blij om de toren te zien. Als je bij de toren bent, dan zit aan de helft van het labyrint. Je moet er zeker omhoog gaan, want dan word je getrakteerd op een schitterend uitzicht over de maïs.

Beloning: drankje aan de zomerbar

Vergis je niet, je zet heel wat stappen daar in dat doolhof. Na een zonnige middag, was verfrissing welkom. Als beloning kan je gelukkig een drankje en hapje nuttigen aan de zomerbar. Heel gezellig!

Gaat het wel met kleine kindjes?

Onze jongste is drie, maar gelukkig stapt hij graag. Toch moet ik toegeven, dat hij na dat stappen wel heel erg moe was. In totaal deden we er 2u over, want vooral in het begin liepen we wat verkeerd. Het zal ongeveer neerkomen op 4km. Zien jullie dit niet zitten met kleine kindjes? Je kan er ook met een kinderwagen doorheen, al zijn sommige paden wel smal. Het is zeker een leuke activiteit om eens te doen, want dit doe je niet elke dag. Het doolhof is nog open tot en met september.

Nog op zoek naar uitstapjes in de zomervakantie?
Lees ook deze: uitstapjes met kinderen in West-Vlaanderen

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

6 reacties

Een reactie achterlaten