Leuke kinderuitspraken Matthias tatert
kinderpraat

Leuke kinderuitspraken: Matthias tatert II

Kinderen doen soms zalige uitspraken. Zo ook mijn oudste. Enkele maanden geleden begon ik zijn hilarische uitspraken op te schrijven. De eerste editie was al een feit. Maar ondertussen zijn we toe aan de volgende editie. Hier komen zijn uitspraken:

 • Water is geen drank. Dat is gewoon om te drinken. Ik wil iets anders.” Oh boy!
 • “Wat ben je gezind vandaag.” Hij was het woordje goed vergeten 🙂
 • “Dat geitje is nog veel schatterig dan het andere geitje.” Hij bedoelde schattiger.
 • Ik wijs naar zijn aftelkalender voor school. “Je moet nog een paar dagen doorstrepen van op reis.”zeg ik.  “Nee, zegt hij. Dan is het nog langer vakantie.” Hij gaat graag naar school, maar heeft toch liever vakantie.
 • “Ik heb zo’n dorst. Ik ga heel de kraan leegdrinken.” Euh, veel succes.
 • “Ik wil niet wandelen vandaag. Mijn voeten moeten rusten.” Deze ga ik ook eens gebruiken op mijn werk.
 • “Wil je een wortel?” Hij zegt: “Nee hoor. Mijn buik zit al vol. Er is alleen nog plaats voor een cakeje.” Daar gaat mijn opvoeding.
 • “Doe eens je oksel open. Dan kan ik je koorts meten. zei dokter Matthias.” Dat gaat nogal moeilijk…
 • Op school spelen ze volgens Matthias elke dinsdag met de “wiestoblokken“. Papa zei dan eens op het oudercontact dat Matthias de “wiestoblokken” erg leuk vond. Bleken het de “wescoblokken” te zijn. Oeps.
 • “Mama, je bent een lief meisje. Maar je hebt wel geen piemel zegt Matthias beteuterd en hij aait over mijn arm. Arme ik blijkbaar ?.
 • We gaan wandelen in een natuurreservaat. Er ligt veel modder, want het heeft hard geregend. Matthias zegt: “Waar zijn de varkens?” Varkens vraag ik verwonderd? Zegt Matthias: “Er is hier toch modder?” Oh ja, natuurlijk.
 • Als je een jongen bent en je leert voor juffrouw, dan word je een meester.” Logisch toch?
 • “Het floepert eruit.” Dit zei hij over zijn t-shirt. Ik vind het wel leuker klinken.
 • Dat zijn grasfrietjes.” Hij zei het zo overtuigend dat ik niet durfde lachen. Of toch een heel klein beetje.
 • Er is kermis in het dorp. Ik zeg: “Ik wil graag oliebollen eten, want ik heb zo’n honger.” Matthias zegt daarop: “Dat eet je niet voor de honger. Dat eet je voor de goesting.” Oké, dat zeg ik ook steeds tegen hem als hij iets wil dat niet zo gezond is. Maar dat hoeft hij niet terug te zeggen.

Wat zijn de leukste uitspraken van jullie kids?

Tot gauw,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

8 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: