Uitstapjes met kinderen in de zomervakantie in Kortrijk
uitstapjes

Leuke uitstapjes met kinderen in de zomervakantie in Kortrijk

Geen inspiratie om ergens naar toe te gaan met de kinderen deze zomer? Wel dan heb ik zes leuke uitstapjes voor jou. Deze plekken moet je zeker bezoeken rond de omgeving van Kortrijk. 

Zes leuke uitstapjes in de omgeving van Kortrijk

Hieronder zijn er enkele leuke tips als je in de omgeving van Kortrijk bent deze zomervakantie.
Lezen jullie mee?

1. Boink

Zijn je kinderen ook dol op springkastelen? Dat heb ik een tip voor jullie. De straten in het centrum van Heule worden omgetoverd tot één groot springpaleis. Alle 5 tot 12 jarigen zijn op de laatste zaterdag van juni welkom op het pleintje aan het kasteel in Heule voor het springkastelenfestival Boink. Springkastelen met uitdagende namen als krokodillenglijbaan, glitterprinses, piraat of dino zorgen dat alle kinderen zich een voor- of namiddag ten volle kunnen amuseren. Spring erbij!! Voor de ouders is er een terras met bar voorzien.

2. Buda Beach

In de zomer kan je op het strand van Kortrijk genieten van een drankje in Bar Amorse aan Buda Beach. Soms komt er een foodtruck langs en ook een DJ durft hier al eens halt te houden. Geniet van het mooie weer en zalige uitzicht langs de Leie. Kinderen kunnen er naar hartelust spelen in het zand. Net alsof de zee naar Kortrijk komt. Van mei tot oktober open.

3. Gezinszoektocht met Blob in het Preshoekbos

Wandelen je kids ook niet graag? Met deze tip zeker wel. Ga mee op avontuur met onze held Blob en zijn vriendje Zorro de eikelmuis tijdens een gezinsvriendelijke zoektocht in het Preshoekbos in Kortrijk. Je combineert natuur en plezier tijdens een zoektocht van ongeveer 3,3 km voor groot en klein. Onderweg speel je spelletjes, leer je bij dankzij gekke weetjes, speel je bingo, maak je je eigen Blob-figuurtje en veel meer!

4. Schatten van de vlieg

Neem jij deze zomer ook deel aan de schattenjacht van Vlieg? In de centrale bibliotheek van Kortrijk heeft Vlieg een schat verstopt. Vraag aan de balie je zoekformulier, los de opdrachten op terwijl je de bibliotheek doorkruist en ontdek de schatkist! Deelnemen is gratis en elke deelnemer krijgt een leuk gadget. Mijn kids mochten vorig jaar op de ramen tekenen en helemaal boven is er een leuk dakterras om te lezen.

5. Zelfpluktuin: ’t Goed ter Heule in Lauwe

Zelf groenten en fruit plukken, zonder een abonnement? Dan moet je in deze pluktuin zijn. Je kan er genieten van de buitenlucht en bent zeker dat alles supervers is. Omdat je zelf gaat plukken is het ook goedkoper. Je kan er zelfs eitjes rapen en daarna kan je aan de kassa je oogst afrekenen. Bovendien is het een leuke activiteit voor de kids. Zeker doen!

6. Minigolfen in het Astridpark

Ben je al eens gaan minigolfen in het Astridpark? Kinderen vinden dit heel leuk om te doen. Je kan langsgaan in het Astridpark in Kortrijk. Ideaal op een warme dag, want dan biedt de minigolf voldoende schaduw. Je kan starten om 14u, het laatste spel start om 17.30u.

Lees ook mijn tips van vorig jaar: Vijf uitstapjes met kinderen in de zomervakantie in Kortrijk

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Een reactie achterlaten