mama bekentenissen moederschap
doodeerlijk

Mama biecht op #1

Een nieuwe rubriek op de blog. Het leek me wel leuk om wat dingen op te biechten. Want ik ben helemaal niet zo’n perfecte moeder. Eerder gemakkelijk en praktisch, zo zou ik mezelf omschrijven. Lees je mee?

Het bad/douchemoment

Eerlijk, ik ben totaal geen fan van het wassen van mijn varkentjes. Het is zo een gedoe. Want je krijgt ze erin, maar NOOIT meer eruit. Als je hun haar wil wassen, dan krijsen ze alsof je hen gaat vermoorden. Ze zetten de hele badkamer onder water. Ze roepen en maken te veel lawaai. Even weglopen is geen goed plan, want dan duwen ze elkaar onder water. Het is verschillende smeekbedes op hen afvuren om eruit te komen. Het is dreigen met koud water. Om dan achter die glibberende mannen aan te hollen voordat ze kunnen uitglijden. Voor mij hoeven ze dus echt niet zoveel in bad… Enkel als ze heel erg vuil zijn. Gelukkig bestaat er zoiets als zwemlessen. Dan weken ze een half uur in het water. Staat gelijk aan een bad, niet? 😅

Verstoppertje spelen is mijn favoriete spelletje

Ik vind het ideaal als mijn kids zich willen verstoppen. Weet je waarom? Dan ga ik eerst vijf minuten op een stoel zitten. Laat ze maar denken dat ik hen super hard aan het zoeken ben. Moet je jezelf verstoppen? Ik weet ondertussen enkele goede plekken. De garage waar de voorraad chocolade ligt, is bijvoorbeeld mijn lievelingsplek. Maar ook het toilet met de deur op slot is een topper.

De gemiddelde schermtijd loopt soms op

Ik weet het, educatief gezien is het onverantwoord. Maar mijn kinderen zijn dik bevriend met hun i-pad. We hebben er zelfs twee voor de oudsten, zodat er geen ruzie is over wat ze willen kijken. Ik zit er zelfs vaak over na te denken om nog een derde te kopen, want als de jongste geen middagdutje meer doet, zal hij ook bij het clubje willen horen. We hadden in het begin een afspraak: ze mochten een half uur kijken. Maar dat half uur is zo voorbij, dus wordt het al snel een uur. Of twee.

de gemiddelde schermtijd loopt op

Heb jij ook iets op te biechten? Vertel het hieronder!

Lees ook: mama biecht op #2
Hierbij ook nog een leuk artikel met tips voor luie moeders

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

6 reacties

 • Inge

  🤣 Mie heerlijk weer dit! Ik ben even mijn biecht aan het bedenken. Ik pik stiekem hun snoepjes 🤣 want chocolade en ik zijn geen goede vrienden

 • Evi

  Zalige rubriek! Ik vind dat badmoment ook niet zo fijn eigenlijk en verstoppertje is hier vaak ook het favo spelletje 😉 Ik ga er eens over nadenken om jouw rubriek over te nemen, als dat ok is!

 • Goofball

  ik vind het badmoment heerlijk, net omdat het wel rust geeft want wij wandelen inmiddels wel naar de kamer ernaast om een boek te lezen of zo. En als ze er niet op commando uitgaan, ga ik de dop uittrekken en wandel ik weer weg. Een kwartier later hebben ze wel door dat ze in een droog bad zitten.
  (en ze ruiken echt wel lekker daarna, dat vind ik wel fijn).

  en ons kinderen hebben elk een eigen ipad en school vraagt nu niet onnodig kinderen in opvang te laten dus we halen ze midden namiddag op na school en gaan prompt nog anderhalfu / 2u doorwerken en dan zijn ze super rustig….met een ipad doorgaans. Het is wat het is.

Een reactie achterlaten