mama bekentenissen
doodeerlijk

Mama biecht op #2

Het leek me wel leuk om wat dingen op te biechten. Want ik ben helemaal niet zo’n perfecte moeder. Eerder gemakkelijk en praktisch, zo zou ik mezelf omschrijven. Lees je mee?

Ik ben mijn kids soms beu

Nooit gedacht dat ik dit ging zeggen, maar het is dus wel zo. Na twee maanden zomervakantie ben ik oprecht blij dat ik weer kan werken. Terwijl veel mama’s het lastig vinden dat ze niet genoeg bij hun kinderen zijn, heb ik dat helemaal niet. Ik denk vaak dat ik teveel in hun buurt ben 🙈. Natuurlijk zie ik ze doodgraag en zijn ze best grappig, geweldig en zoveel meer. Maar ze zijn ook heel vermoeiend en intens. Soms heb ik het gewoon nodig om eens een volwassen gesprek te voeren en niet steeds tussen de snottebellen en pampers te zitten.

De buggy gooi ik gewoon ongeplooid in de koffer

Onze auto is niet hip, totaal niet hip zelfs. Hij ziet er nogal log en breed uit. Je ziet onze pausmobiel al ver komen, want hij is ook nog knalrood. Vroeger zou ik dit model nooit of te nimmer kiezen. Maar sinds ik dus drie kids op de achterbank moet krijgen zonder ze plat te persen, ging ik snel overstag. Je kan ermee lachen, maar onze auto is dus wel SUPERhandig. Schuifdeuren zijn zo praktisch met kids en onze koffer is zo groot dat we de buggy er gewoon in  kunnen zetten zonder op te plooien. Scheelt iedere dag zeker 5 minuten aan de schoolpoort. #luiemoeder

buggy ongeplooid in koffer

Ze spannen dus al samen tegen mij

Mijn kids maken veel ruzie. In de zin van heel veel. We werken nu met beurten. Om toch enige huilbuien uit te sparen. Ondertussen heb ik me ook omgeschoold tot de scheidsrechter van dienst. Waarom heb ik ooit gedacht dat ze elkaar wel bezig gingen houden?! Mama bezighouden, dat is veel leuker.

Soms spannen ze dus ook al samen tegen mij! Als de ene iets niet mag doen en ik me boos maak, dan zegt de ander soms: “Maar zo erg is het toch niet mama?” Daarna volgt meestal “O lieve broer, niet wenen. Mama is stom hé.” Oké jongens. Dag en BEDANKT! 

Meer ontboezemingen? Lees zeker ook: Mama biecht op #1
Hebben jullie iets op te biechten? Ga er gerust voor 😉

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

5 reacties

Een reactie achterlaten