Mama rijdt als een gek rond naar hobby's
doodeerlijk

Mama rijdt als een gek rond naar hobby’s

Soms denk ik: Iemand had me wel eens mogen waarschuwen. Dat kinderen veel rondgereden moeten worden. Waarschijnlijk deed er dat wel iemand, maar wou ik het niet horen…

Steeds maar rondrijden naar hobby’s

De jongens hebben na schooltijd best nog wat hobby’s. Notenleer, instrument, dansles. Daarnaast is er ook nog therapie en kinebeurten die moeten ingepland worden. Want we hebben een kind met autisme en een linkshandige die niet zo goed schrijft.

Goochelen met huiswerk, eten koken

Dat komt erop neer dat er, ‘s avonds of in het weekend, nogal wat heen- en weer mag gereden worden. Sommige dagen is het de ene ophalen en de andere ergens afzetten. Als je geluk hebt. Vaak is het tussendoor even wachten. Daarnaast ook nog goochelen met huiswerk, eten koken en op tijd naar bed. Oh en de douchemomenten niet vergeten! De avonden zijn altijd te kort.

Veel geregel dat rondrijden

We hebben drie jongens. De jongste start vanaf januari met zwemlessen. Maar ik hou mijn hart al vast voor als hij ook een hobby wil. Want ons schema zit nu al vol. Natuurlijk mogen ze na school nog een hobby doen. Graag zelfs. Maar al dat geregel en rondrijden vind ik minder leuk.

Waarom wou ik ook drie kinderen?! Gelukkig is mijn man veel thuis, zodat we het wat kunnen verdelen en ik niet steeds alle kinds moet meesleuren om iemand te halen. Want de jongste overtuigen om zijn schoenen weer aan te doen (om broer te halen), duurt minstens een kwartier. De hobby’s zijn nog niet eens zo ver, het meeste gaat door in onze woonplaats (daar kiezen we bewust voor), maar toch kunnen ze er nog niet alleen naartoe.

De dinsdag heeft er niemand iets en blijven we gewoon thuis. Dat houden we zo. Eens een vrije avond, zonder al dat rondrijden is zalig! Eens geen taxi mama.

Opgejaagd en bezweet

Soms voel ik me opgejaagd. En denk ik: ‘Het moet niet zotter worden. Wat doen we onszelf toch aan…’ Maar de kinds zijn blij. Wij zijn ook blij. Soms wat overspannen en bezweet maar wel blij. Of dat maak ik mezelf toch wijs als ik nog eens een avond rondrij…

Rijden jullie ook zoveel rond?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

8 reacties

 • Sanne

  Wij hebben bewust gezocht naar hobby’s op woensdag en zaterdag. Gelukkig zijn dat voor de meeste organisaties ook de handigste dagen. Ik zou niet weten hoe we dit nog zouden moeten regelen door de w na onze eigen werkdag. Al die tijd gaat al naar huiswerk en koken en dat maakt mij al gek genoeg 🙂

 • Evi

  Hier valt het gelukkig mee: enkel op woensdag en vrijdagavond training. En dan gaat het lief vaak tegelijkertijd zwemmen dus dat is een win-win situatie.

 • fiekefatjerietjes

  Hier enkel hobby op woensdagnamiddag (wanneer ik niet werk) en scouts op zaterdagmiddag (en daar kunnen we in principe met de fiets naartoe, of we carpoolen met vriendjes uit de buurt). Met één kindje vind ik het al druk soms, dus wauw dat je dat voor drie doet. Leuke playlist opzetten in de auto of een boek meenemen als je even moet wachten is misschien ook tof voor jou?

 • Goofball

  Nee uit principe rij ik niet teveel rond. Het welzijn van de kinderen is belangrijk maar ook dat van mij. Mijn man reist veel dus ik moet het op mijn eentje kunnen regelen. Dat wil zeggen dat ik het aantal hobbies en type hobbies afrem. Ik heb dat wel van in het begin beseft en bewust mee omgegaan.

  Ik grapte ooit “ze mogen alles doen wat in het sportcentrum is” (omdat dat maar 300m lopen is). Nu komt het wel uit dat ze vooral interesse hebben getoond in dergelijke hobbies en zelf niet voor heel veel dingen vragende partij zijn. En ze doen het meeste samen! Enkel het toetreden in een frisbeeclub heb ik gevetood. Ik zou ook elke hobby op zaterdag vetooën omdat we dan naar de Oostkantons gaan en anders kunnen we daar nooit meer zijn. Dingen op zaterdag vervloek ik: dat valt midden in je weekend en je kan daardoor niets meer als gezin doen.

  => op maandagavond zwemmen ze. Dat is in verschillende groepen sinds vorig jaar maar dus vlakbij dus lukt omdat de oudste nu al alleen mag terugkeren naar huis.
  => op woensdagavond doen ze samen judo. De oudste zal ook van groep veranderen in 2024 maar dat zal ook betekenen dat hij dan alleen moet gaan.
  => op zondagnamiddag doen ze scouts in wijk.

  Ik vind die 3 dingen goed en voldoende. Ik deed minder als kind.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: