Kaartjesmuur tijdens Corona
persoonlijk

Mie’s randomness of being

De voorbije weken zag ik bij enkele bloggers een leuk stokje voorbij komen, met allemaal random vragen. Leuk om in te vullen en hopelijk ook leuk om te lezen voor jullie. Eens even een luchtiger artikel.  Ik zag deze tag al passeren bij FiekeEvi en Kristien.

1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4.

We denken er meteen bij: bij ons zou dat nooit mogen, bij ons zou dat nooit gebeuren, bij ons zou dat ‘niet pakken’. Boek: Mild ouderschap van Nina Mouton.

2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?

Mijn muur vol kaartjes. Echte post was zo fijn tijdens Corona.

Kaartjesmuur tijdens Corona

3. Wat deed je voor je deze randomness of being tag begon in te vullen?

Werken op school. Ik ben juf in het derde leerjaar.

4. Wat hoor je op het moment?

Het getik van mijn toetsenbord, de vaatwasmachine en Casper die ergens rondkruipt.

5. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?

Daarstraks nog. Elke dag proberen we zoveel mogelijk buiten te zijn. We kochten een nieuwe speeltoren over van de buren en hadden al een boomhut staan. Dus hebben mijn kids nu eigenlijk hun eigen speelplein.

6. Heb je gedroomd afgelopen nacht?

Niet dat ik me kan herinneren. Het was ook nogal een nacht met korte stukjes slaap, want er lagen twee kids in ons bed. Dat gebeurt af en toe wel eens.

7. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?

Met mijn middelste. Tijdens het middageten zei Thomas: ik heb 1-2-3-tiangel gespeeld. Toen ik zei:”Je bedoelt waarschijnlijk 1-2-3-piano, bleef hij volhouden dat het 1-2-3-tiangel was.

8. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?

Ik zit beneden aan mijn bureau. Er hangt hier nog niks aan de muur, sinds de verbouwingen van twee jaar geleden. Eerst nog laten schilderen en dan kijken we voor de inrichting.

9. Zou je het ooit overwegen te emigreren?

Nee, dat denk ik niet. Mijn familie zou ik te erg missen.

10. Door wie ben je voor het laatst gebeld?

Mijn jongste broer. Hij is nog alleen en komt af en toe bij ons langs om te eten of voor wat gezelschap. Al moet ik zeggen dat hij goed zijn plan trekt.

11. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?

Dat zal ergens van in februari zijn. In de krokusvakantie. Sindsdien is het zwembad nog steeds gesloten. Hopelijk mogen we snel weer gaan zwemmen.

12. Luister je op het moment naar muziek?

Neen, nu niet. Ik luisteren wel vaak naar muziek als ik aan het poetsen ben of als ik alleen thuis ben (wat niet veel is).

13. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?

Grijs. Het is nog heel oude balaton vloer. De bovenverdieping is ons volgend project.

14. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?

Nog een extra toilet. Nu hebben we eigenlijk maar één toilet voor vijf personen. Later zal dat waarschijnlijk wel eens vervelend zijn.

15. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?

Brood bij de bakker. Meestal denk ik ’s avonds pas aan brood en is de bakker al dicht of hebben ze niks meer, behalve wit brood (want niemand koopt dat…). Gelukkig bestaan er automaten, life savers!

16. Ooit op een motor gereden?

Nee nog nooit gedaan. Zegt me ook niet veel eigenlijk. Ik wil wel graag eens op zo’n Vespa rijden, lijkt me leuk.

17. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?

Ja, vroeger van het turnen. Ik ben ooit tweede geweest in een wedstrijd. Ook met skiën heb ik als kind een beker gewonnen.

18. Hoe heette je eerste huisdier?

We hebben ooit nog vissen gehad, maar ik weet niet of die een naam kregen. Voor mijn verjaardag kreeg ik een dwerghamster van mijn vriendinnen en ik heb die Stafke genoemd (ik had nogal een boon voor Staf Coppens toen).

19. Zing je onder de douche?

Vroeger wel. Nu douche ik vaak snel-snel, waardoor zingen er niet meer in zit.

20. Wat doe je als je je verveelt?

Vervelen, wat is dat?! Ik moet toegeven dat het laaaaang geleden is dat ik me nog eens verveelde.

21. Wat wilde je vroeger worden?

Als kind wou ik heel graag dierenarts worden. Ik zie heel graag dieren en wou die allemaal verzorgen. Maar dat waren nogal zware studies. Dus ben ik maar voor juf gegaan.

22. Hoeveel sleutels zitten er aan je sleutelbos?

Vijf, valt nog mee hé?

23. Welke auto rijd je?

Een Citroën Berlingo. Manlief en ik delen een auto, want ons werk is heel dicht bij huis. Het zou gewoon gek zijn om twee auto’s te hebben. Dus fietst de ene en krijgt degene die Casper naar de crèche brengt de auto mee. Onze auto is niet zo hip, maar wel superhandig. Schuifdeuren zijn zo praktisch en onze koffer is zo groot dat we de buggy er gewoon kunnen inzetten zonder op te plooien. Scheelt iedere dag zeker 5 minuten aan de schoolpoort. #luiemoeder

Luie moeder stopt buggy helemaal in koffer

24. Wat is je favoriete tijd van de dag?

Als de kids in bed liggen. Nog even wat tijd voor mezelf.

25. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?

10km. Niet zo ver dus. Mijn broer, mijn zus en ik zijn allemaal dicht bij elkaar gaan wonen. Mijn oudere broer en mijn ouders zijn ondertussen wel ver gaan wonen.

26. Ben je een vroege vogel of een nachtmens?

Geen van beiden, telt dat ook? Als mijn kids me te vroeg wakker maken, kan ik nogal slechtgehumeurd zijn. En ’s avonds ben ik met geen stokken wakker te houden…ik zit meestal al om 22u te geeuwen.

27. Wat voor baantjes heb je gehad?

Als jobstudent ben ik nog bij de boer gaan werken. Daar moest ik prei planten. Daarna ging ik poetsen in een rusthuis en helpen in het magazijn vol medicijnen. Als leerkracht heb ik al in heel wat verschillende scholen gestaan. Nu gelukkig al een vijftal jaar mijn eigen klas.

28. Nieuwe en spannende dingen die je zou willen delen?

We planden een herkansing voor ons weekendje weg. In februari gingen we er al eens op uit met ons twee, maar toen werd ik ziek. Deze keer slapen we in het huis van mijn ouders in Brugge, terwijl oma en opa aan de zee zitten met de kids. Ik kijk er al naar uit!

Zin gekregen om deze Randomness of being tag over te nemen? Laat het me dan weten in de comments. Dan kom ik met veel plezier lezen!

Lees ook: Bloggen miekids: een kijkje achter de schermen

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

13 reacties

Een reactie achterlaten