stilstaan bij je intuïtie
creatief bezig zijn,  inspiratie

Mijn gekozen woord 2023: Intuïtie

Het is tegenwoordig een hype. Iedereen kiest een woord van het jaar. Vorig jaar koos ik het woord mild. Omdat ik toen uit het dal van een depressie kroop. Nu het veel beter met me gaat, wou ik iets anders en daar moest ik toch even over nadenken. Maar ik vond het door te voelen.

Ik koos het woord: intuïtie

Waarom heb ik precies dit woord gekozen? Ik laat me altijd te veel leiden door wat andere mensen denken. Mijn buikgevoel negeer ik vaak (onbewust) en dit jaar wil ik meer voelen. Voelen dat het oké is om verdrietig te zijn. Voelen dat ik dit jaar moet springen of ergens op moet vertrouwen. Wat anderen denken, dat is eigenlijk niet zo belangrijk.

stilstaan bij je intuïtie

Follow your heart

Ik heb nog veel dromen. Ze zijn aanwezig op de achtergrond, ze pruttelen, ze komen soms naar de voorgrond. Maar de tijd om ze waar te maken ontbreekt. Net als de durf of het moment dat ik soms niet grijp. Dit jaar wil ik wel eens echt stilstaan bij wat ik nog wil in het leven. Want het is te kort om te blijven wachten.

Je intuïtie is je beste raadgever

Je intuïtie is je beste raadgever. Dit klopt helemaal! Ik moet het alleen meer toelaten. Want diep vanbinnen weet ik vaak wat ik moet doen als er de weg hobbelig is en er een obstakel opduikt. Tijd nemen om echt te voelen, dat wens ik mezelf heel erg toe. Tijd om bij dingen stil te staan, want het leven is al vluchtig genoeg.

Wat is jullie woord dit jaar?

Lees ook: Tips om mild te zijn voor jezelf/ De waarde van zelfliefde

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

4 reacties

  • Evi

    Ik koos dit jaar onbewust en nadien ook bewust voor balans. Intuïtie is ook een hele mooie. De afgelopen jaren leerde ik meer naar mijn buikgevoel luisteren en daar ben ik alleen maar dankbaar om (al kan ook ik er nog altijd veel meer naar luisteren dan ik nu al doe :-)).

  • Goofball

    succes met je intuïtie. Het komt helemaal goed als je die vertrouwt

    Ik doe zelf niet mee aan wat je een hype noemt. Nog nooit stilgestaan bij een woord van het jaar of zo. Tja, ik doe ook al niet aan voornemens, ‘k leef nogal in ’t moment.

Een reactie achterlaten