Mijn kids hebben geen logica
doodeerlijk

Mijn kids hebben totaal geen logica

Na 9 jaar ouderschap ben ik er eindelijk achter. Mijn kids hebben geen enkele logica.

Hele logische dingen begrijpen ze niet

Mijn kids begrijpen enkele zaken niet die voor mij heel logisch zijn. Namelijk dat uitslapen heerlijk is. Of dat ik dingen zeg om hen te helpen en NIET om hen te pesten. Dat ze niet teveel snoep mogen eten, omdat ze dan gaatjes krijgen. Niet omdat ik dat verzonnen heb (ik zou niet durven). Of dat je voor je avondeten best aan tafel gaat zitten, in plaats van alle kruimels rond te strooien.

De enige logica is het omgekeerde doen/kiezen

De enige logica die ik ergens in hun patronen zie, is dat ze steeds het omgekeerde doen of kiezen van wat ik zeg. Soms, als ik heel goed uitgeslapen ben, dan voorzie ik hun snode plan en zeg ik net het omgekeerde. Zodat ze dan eigenlijk doen wat ik wil. Maar zo’n 95% van de tijd, lukt dit niet, want ik ben ook maar een mens. Dus dan is het kiezen of je strijd aangaat. Soms laat ik het maar zo, dat heb ik ondertussen wel geleerd. Ik ben ook heel goed geworden in het afleiden van die kleine mannen. Want tegen drie zo’n exemplaren kan je toch niet winnen. Dan is de broederliefde opeens wel groot…

Soms maak ik ze dingen wijs

Gelukkig kan je kinderen nog wat zaken wijsmaken. Bijvoorbeeld dat de chips op zijn en de winkel dicht is, terwijl je ze gewoon achterwege houdt voor ’s avonds. Of dat ze iets niet mogen doen, omdat de politie anders komt. Helaas is de oudste al wat te oud aan het worden voor zo’n zaken. Maar het blijft toch wel leuk om ze soms wat voor de gek te houden. Dat is een beetje mijn wraak voor hun logica die er niet is 😉

Hebben jullie kids logica?

Lees ook: Mijn kind werkt niet mee. Wat kan je doen?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Één reactie

Een reactie achterlaten