mijn kids schreeuwen altijd
momfail

Help, mijn kids schreeuwen altijd!

Mijn kapoenen hebben van hun mama alvast iets meegekregen: haar luide stem. Handig als je 20 kinderen stil moet krijgen in de klas. Maar het probleem is dat ze precies niet gewoon kunnen praten.

Ze schreeuwen gewoon altijd

Als mijn jongens wakker zijn, dan schreeuwen ze. Als ze boos zijn, dan tieren ze.  Ze hebben nogal wat gevoel voor drama, die mormeltjes van mij (hebben ze niet van de mama). Tijdens het winkelen is er altijd wel een moeilijk moment. Af en toe zie ik nog kindjes die huilen. Maar die stoten een lichtjes (nauwelijks) hoorbaar gekerm uit. Of ze stoppen meteen als de ouders hen een speelgoedje aanreikt.
Als ik dat bij de mijne probeer, dan gooien ze het speeltje tegen het hoofd van de dame voor me. En dan draait iedereen zijn hoofd in mijn richting. Luid huilend exemplaar gespot!

Ze schreeuwen vaak bij volgende gelegenheden

Mijn kids schreeuwen altijd als:

  • je een pamper moet vervangen en de jongste daar geen zin in heeft. 120 decibels!
  • hij na de 48ste keer in de verkeerde richting en bijna onder een auto lopend, je hem optilt. Dan wordt je als beloning van het redden van zijn leven beloont met een gebrul.
  • hij iets wil en je het hem niet direct geeft. Metallica is er niets bij.
  • je niet snel genoeg komt of kijkt naar zijn kunstjes.  Drama + concert – helemaal gratis

Praat eens wat stiller!

Op een dag moet ik zo’n 50 keer zeggen dat ze stiller moeten praten. Ga je ergens naartoe, dan hoor je ons al van verre aankomen. Mijn oren zien soms echt af.
Ik weet dat het vaak uit enthousiasme is dat ze het uitschreeuwen. Meestal hoor je me ook op restaurant erboven kwebbelen. Iets met een appel en een boom.

Maar soms wou ik dat er toch ergens een volumeknop aanzat. Dat was pas handig geweest! Heel soms is het ook leuk. Als ze blij zijn, dan zijn ze dubbel blij. Dan schateren ze voluit en kan je niet anders dan meelachen. Als ze enthousiast zijn, dan word je ook enthousiast. Die twee samen, dat is ambiance. Nu nog werken aan hun volume. Maar ja, je kan niet alles hebben zeker?

Roepen jullie kids ook zo? Of zijn het echt alleen maar de mijne?

Lees ook: Ik had mijn kids beter andere namen gegeven

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

8 reacties

Een reactie achterlaten