Mijn kind smokkelt

Ja, je leest het goed. Mijn oudste is een meester in het meesmokkelen van allerlei zaken. Als ik zou willen, dan zou ik hem kunnen inzetten als gauwdief. Zo’n talent heeft hij.

Dingen bewaren

Zijn zakken zitten altijd vol met spullen. Hij vindt heel veel dingen leuk en wil die dan bewaren. Geef toe, daar zijn zakken toch ideaal voor! Stenen, takjes, stickers, bandjes..je kunt het zo gek niet bedenken. Dus als ik wil wassen, dan moet ik absoluut even controleren. Anders maakt mijn wasmachine plots heel rare geluiden. Ooit viel er een steentje achterin de trommel van de droogkast en moesten we allerlei toeren doen om het eruit te krijgen.

Mee naar school

Voor schooltijd kijk ik best ook nog even in zijn zakken, want anders heeft hij zeker dingen mee naar school om te prutsen. Maar omgekeerd gaat het ook. Hij stopt soms zaken van school in zijn zak en speelt hier plots met speelgoed uit de klas. Ik probeer hem duidelijk te maken dat dit niet zomaar mag.

Gelukkig zijn het onschuldige dingen en doet hij dit in de winkel niet. Daar weet hij dat we langs de kassa moeten.

Hoe zit het met jullie kinderen? Ook zo’n smokkelaars?

Tot gauw!
Mie

 

2 comments

  1. absoluut. smokkelen hoort bij het kleuter zijn denk ik. Ze denken ook oprecht dat we het boeiend vinden om een verzameling van steentjes van de speelplaats thuis op tafel uitgestald te krijgen met een paar noten en stokjes en papiertjes erbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *