help mijn kleuter psychopaat
doodeerlijk,  peuterpuber

Help, mijn kleuter is een psychopaat!

Mijn kleuter van 4 is een pittig kereltje. Je doet er niet mee wat je wil. Soms verdenk ik hem ervan trekjes te hebben van een psychopaat.

Elke dag is een mijnenveld

Mijn middelste kind is een kleuter en ik kan er een boek over schrijven. Want opvoeden is bij hem wel een groter mijnenveld dan bij de oudste. Bij kind 1 ging het behoorlijk vlotjes. Ik herinner me geen gillende scènes in de supermarkt. Niet omdat ik die verdrongen heb, maar omdat ze er gewoon niet waren. Kind 1 luisterde goed. Kind 2 totaal NIET.

Veel drama

Soms heb ik mijn kleuter totaal niet onder controle. Dan weent of GILT hij. Voor de – in mijn ogen- stomste raarste dingen. Volgens mij knettert het dan in zijn hoofd en heeft hij zelf totaal geen flauw idee waarom hij zo doet.

Protest alom

Maar hé, ik begrijp het wel. Soms zijn er moeilijke dagen. Als alles boven je hoofd beslist wordt, daar wordt je gewoon niet blij van. Protesteren is het enige wat ze dan kunnen doen. Iedereen zegt dat je zo’n kleuters het best aanpakt met geduld en veel liefde. Maar sta daar maar eens in de winkel. Terwijl iedereen naar je kijkt! Je kind liefdevol toespreken is zó moeilijk terwijl je eigenlijk wil schreeuwen dat hij moet ophouden en NIET ZO MOET ROEPEN!!

Schattig

Gelukkig zijn ze zo schattig en komen ze overal mee weg. Vooral bij de oma’s, daar zijn ze altijd flink. En slapen ze langer ’s morgens of doen ze middagdutjes terwijl je ze thuis onder geen beding in bed krijgt…kleine klootzakjes ja.

* Deze blog is op te vatten met een knipoog, want natuurlijk weet ik dat hij niet echt zo is.

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

13 reacties

 • rietjeorgel

  Hela,bij Oma is hij echt flink en dat mannetje heeft veel liefde en geduld nodig,zoals je zelf zegt .Voor de weinige tijd dat hij dan bij ons is kunnen wij hem inderdaad veel geduld(en liefde) geven,maar in een gezin van 5 met 2 werkende ouders is dat niet zo gemakkelijk.Oma had ook geen zoveel geduld met haar eigen kroost,als dat een troost(!) mag wezen.Maar troost je,elders is het soms nog erger.Dus kop op,ze groeien alsmaar en geloof me,het komt echt goed hoor.

 • Kris10

  Je moet dat als een compliment zien blijkbaar, dat ze stout zijn bij jou en flink bij iemand anders. Lastig, maar het helpt een beetje :p
  Felix is vanmorgen vrolijk opgestaan, flink kleren aan, zette zich aan tafel … en de hel brak los. Geen idee waarom … Wel weer vrolijk naar school vertrokken maar hij heeft dus amper iets gegeten. Tja …

  • miekids

   Een compliment dus? Hmm, het helpt inderdaad wel een beetje. Ik denk dat ze soms zelf niet weten waarom ze iets doen… Ze zullen er hopelijk wel uitgroeien :-).

 • Tamara

  Ah, wat lastig! Maar op zich is het gewoon even doorbijten tot ze eruit groeien (hoop ik toch, want dat staat me anders ook wel misschien nog te wachten). Ik vind het wel fijn om zo’n eerlijk beeld te hebben van hoe ouderschap er ook uit kan zien, bedankt hiervoor! 🙂

 • Goofball

  meestal negeer ik eerst…vooraleer ik daarna wel met meer begrip probeer te benaderen (alle, op mijn goeie dagen eh, ‘k heb ook al teruggegild hoor).

  Maar ze zijn echt wel schattig en soms heb ik echt wel medelijden dat ze het gewoon niet uitgedrukt krijgen. En ja, ze doen het ook enkel bij wie ze zich veilig voelen om kortsluiting te krijgen. Dat heb ik toch ooit gelezen. We zijn gepriviligeerd om getuige te zijn en dan te mogen troosten/uitleggen

  • miekids

   Ja, ze doen er ook niet om he. Allé, dat denk ik toch. Ze hebben het echt moeilijk en dan troost het inderdaad wat dat ze dit enkel doen bij mensen die ze echt kennen. Negeren doe ik ook vaak

 • Alice

  Hahaha, dat is zo herkenbaar! Alsof ze braver zijn bij opa en oma dan bij jou… En dan liefst nog een opa en oma die dat te pas en te onpas even duidelijk maken aan je. Maar je weet wat ze zeggen hè, het is maar een fase! 🙂

Een reactie achterlaten