Mijn lifehacks

In mijn drukke leven, zijn er toch een aantal dingen die ervoor zorgen dat de boel thuis blijft draaien. Plannen is het sleutelwoord, dat zal je wel merken in de onderstaande lifehacks.
Ik zet ze even op een rijtje:

 • Met een boodschappenlijstje naar de winkel. Zo hoef ik maar 1 keer per week naar de winkel en weet ik wat we we gaan eten voor een week. Scheelt heel wat keuzestress in mijn hoofd.
 • Restjesdagen invoeren. Ideaal als er niet veel tijd is om te koken en zo gaan restjes niet verloren.
 • Brood in de diepvries. Ik moet er alleen nog aan denken om het uit te halen ?.
 • Shop tweedehands. Je vindt er heel wat degelijk materiaal voor een veel goedkopere prijs.
 • Gedeelde Google agenda met manlief. Belangrijke afspraken komen daarin. Hij krijgt dan een mail en ziet direct wat er op de planning staat: bv. tandartsbezoek of girlsnight . Zo weet hij dat hij die avond niets kan plannen, maar thuis moet blijven. Omgekeerd doet hij dat ook. Werkt heel goed!
 • Bordje met verschillende vakjes, dat je kan vullen met fruit of andere lekkere dingen. Het bord komt van de kringloopwinkel voor €0,50. De jongens zijn altijd heel blij als ik het uit de kast haal en zo eten ze toch iets gezonds die dag.
 • Schema om de kids op te halen. We hebben echt waar een planning, wie op welke dag welk kind moet ophalen of brengen. Geen discussies ?.
 • Ik leg de strijk nu nog op de dag zelf in de kasten. Vroeger lag alles nog zo’n drie dagen in de wasmand beneden, waardoor de kleren op waren en manlief er in begon te roefelen. Dan kon ik dus opnieuw beginnen met strijken. Nu zorg ik dat ik dat meteen doe. Geef rust in mijn hoofd, want de cirkel is rond (zie Werk&leven).
 • Een speelkamer met een deur. De deur houdt het lawaai tegen en je ziet geen rommel. ’s Avonds trek ik soms gewoon de deur toe. Opruimen is voor een andere keer…
 • Koop een tuut die licht geeft in het donker. Echt, dat heeft me al massa’s veel geholpen als ik in het midden van de nacht in zombie-toestand naast een bed sta en een fopspeen zit te zoeken dat natuurlijk tussen alle lakens gedraaid zit.
 • Voor kindjes die moeilijk willen tandenpoetsen: een gratis app van een kat die haar tanden poetst.
 • Zorg dat je overal drinken en eten bij de hand hebt. Kids worden humeurig als ze honger hebben. Dat. wil. je. niet.
 • Haal ketchup in huis. Ketchup past bij alles volgens de middelste en het zorgt ervoor dat hij zijn bord flink leeg eet. Zonder tranen en drama aan tafel. Daar koop ik met plezier 20 flessen ketchup voor.

Deze blog is de vijfde blog van de Najaarschallenge van blogboost. Een lijst met de deelnemers vind je hier. Wat zijn jullie lifehacks?

13 comments

 1. Handige tips! haha altijd iets te eten/drinken mee is echt heel belangrijk kan de sfeer van een kort uitstapje behoorlijk beïnvloeden. Hier geeft een weekmenu ook superveel rust, was er even kort mee gestopt maar nu weer trouw een goede planning bespaart me daarna weer wen hoop tijd en verspil minder boodschappen omdat ik dan gericht kan kopen.

 2. Veel herkenbare dingen hier!
  Wij hadden altijd zo’n tuttenkoord. Onveilig volgens sommige andere mama’s, maar geen nachtelijke drama’s gehad.
  Bedankt voor de tandenpoets-app. Die moet ik onthouden voor als het hier nog eens van ‘wil niet’ is :-).

 3. Hahahaha, zo herkenbaar die ketchup 😉 Doen wij hier dus ook. En die speelkamer lijkt me ook wel handig te zijn, je trekt dan idd gewoon de deur dicht. Moeten we hier toch eens over gaan nadenken!

 4. haha overal ketchup bij, ja dat is herkenbaar.

  Strijk ruim ik niet direct op…’k denk dat ik maar 2-3 keer per jaar meer strijk. Direct gedroogde was opplooien vermijdt veel strijk :p.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *