Deze 8 zaken staan op mijn ouder fuck-it list
doodeerlijk,  survivaltips

Deze 8 zaken staan op mijn ouder fuck-it list

Soms wordt er nogal eens druk op ons gelegd. Naast de beste mama, partner, vriendin, collega, poetsvrouw, kokkin, enz… wordt er ook van ons verwacht dat we ons huishouden draaiende houden, elk moment gelukkig zijn en er ook nog goed uitzien. Maar dat perfecte plaatje klopt niet altijd.

Wat is een ouder fuck-it list?

Ik las bij misses Lee een blog over de ouderschaps fuck-it list. Het is een lijstje om te tonen dat ik niet perfect ben. Maar dat hoeft ook niet. Dit zijn de dingen waar ik niet meer wakker van lig. Ik dacht bij mezelf: dit ga ik ook even met jullie delen. Om te tonen dat het oké is. Hier komt ie:

Pizza’s zijn life savers

We proberen gezond te eten. Maar soms heb ik er helemaal geen tijd voor. Of geen zin. Er zitten altijd pizza’s in onze diepvries. Life savers!

Ramen wassen

Ik was mijn ramen ongeveer één keer in de zomer. Deze zomer zelfs niet (ja echt!). We moesten besparen op water, dus dat werkje stelde ik lekker even uit. Maar nu zijn ze dus echt vuil. Je kan er amper de tuin door zien. Deze week maak ik er eens werk van. Maar hé, als ik ze dan al een was, dan staan er na vijf minuten weer van die kinderhandjes op.

Was plooien werkt ook

Lakens strijken, ik ga me daar echt niet mee bezig houden. Plooien die handel. Dat lukt even goed. Hetzelfde met zakdoeken of onderbroeken.

Brood in de ochtend

Wij eten havermout als ontbijt, de jongens eten meestal een boterham. Maar soms vergeet ik brood te kopen. Dan eten ze cornflakes. Altijd feest als mama het brood vergeten is 😉

Opruimen

Ik heb het opgegeven om telkens achter hun rug op te ruimen. We hebben sinds kort een speelkamer (beste beslissing ever) en als het avond is trek ik gewoon de deur dicht. Voila, niemand die er last van heeft.

Met een speelkamer hoef je minder op te ruimen

Twee dezelfde sokken

Echt! Ik heb gek veel sokken die alleen lopen. Dus probeer ik die dan te matchen met andere sokken. Als ze bijna dezelfde kleur hebben, dan zijn ze het volgende team. Net niet zot genoeg om alles te gaan uitzoeken en meer tijd voor de kids. Geen kat die het ziet.

Bij brulscènes voel ik geen schaamte meer

Als mijn jongste in de supermarkt staat te brullen, dan voel ik geen schaamte meer. Er was een periode dat ik hem snel wou sussen, want wat gingen ze anders wel denken? Nu mogen ze denken wat ze willen. Ook goedbedoelde commentaar als: “hij is moe zeker?” helpt niet echt. Hij is gewoon boos en koppig. Een pittig karakter laten we zeggen…

Vlekken op de vloer

Vroeger ging ik na een ongelukje van grote broer een dweil halen om alles weer netjes te maken. Nu neem ik gewoon een vochtig doekje. Is het ergste vuil eraf? Dan kan dat er nog een paar dagen mee door.

Zelf zo’n fuck-it list maken

Hebben jullie ook zo’n lijstje? Of puntjes waar jullie niet langer tijd aan besteden? Reageer hieronder, dan kom ik zeker eens lezen.

Tot gauw,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

4 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: