mijn oudste wordt 9 jaar
brieven

Mijn oudste zoon is 9 jaar

Zoals de traditie het wil, schrijf ik elk jaar een brief aan mijn jarige kids. Dit jaar is het weer zover. Vandaag is hij voor mijn oudste zoon, die 9 wordt.

Lieve zoon,

Vandaag ben je -eindelijk- 9 jaar. Wat heb je daar naar uitgekeken. Een heel jaar is lang wachten, maar vandaag kunnen we het dus vieren.

Mijn jongen wordt groot

Soms verbaas ik me erover hoe groot je wordt. Er zijn al echte gesprekken met jou te voeren en de puberstreken beginnen om de hoek te loeren. Vooral als het een drukke dag is geweest, ben je thuis nogal ontvlambaar. Maar je doet het geweldig op school en bent al enorm gegroeid. We hadden nooit durven hopen dat het zo goed zou gaan, want jouw autisme zit je toch soms in de weg. Maar door alle hulp bewandel jij je eigen weg. En je doet dit meer dan goed, wat zijn we trots op jou!

Planning geeft je een houvast

Graag weet je op voorhand wat we in het weekend gaan doen, of hoe het er in de vakantie aan toegaat. Een planning zorgt voor een houvast in jouw hoofd. Het liefste blijf jij gewoon thuis en hou je ervan dat alles hetzelfde blijft. Veranderingen brengen spanning en stress met zich mee. Het is zoeken met nog twee broers die wel graag dingen ondernemen en veel drukte maken. Maar we doen dit, voor jou.

Jouw liefde voor muziek

Na lang twijfelen of het niet te druk zou worden, ben je gestart met trombone en notenleer. De notenleer is echt niet jouw ding, maar de trombone duidelijk wel. Je speelt graag muziek en je hebt er talent voor. Jouw eerste toonmoment was alvast een succes. Wat fijn om te zien dat je daar echt van geniet.

Ouderschap is zoeken, proberen en bijsturen

Een grote slaper zal je nooit worden, iets wat ik als langslaper moeilijk kan begrijpen. Veel zorgen en angsten besluipen je ’s nachts, dus dit is wellicht de reden. Nu je weet dat je autisme hebt, begrijp je jezelf beter. Het ouderschap is zoeken, proberen en bijsturen. Maar dit alles met veel liefde. Je hebt een groot en goed hart en leert ons anders naar de wereld kijken. Je bent goed zoals je bent, we zouden je niet anders willen. We zien je graag.

Gelukkige verjaardag lieve schat!

Lees ook: mijn oudste zoon is 8 jaar

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

10 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: