persoonlijke doelen voor 2022
persoonlijk

Mijn persoonlijke doelen voor 2022

Een nieuw jaar. Ik ben eigenlijk wel blij dat 2021 voorbij was, want het was een pittig jaar. Hoewel er ook positieve dingen uit ontstonden, wil ik dit liever nooit meer meemaken. Daarom maak ik mijn doelenlijst ook niet te groot, als bescherming voor mezelf. Maar ik heb wel enkele plannen.

Tijd voor mezelf

Door tegen de muur lopen, heb ik pas beseft hoe weinig ik aan mezelf dacht. Ik was altijd maar bezig om alle ballen in de lucht te houden en te zorgen dat iedereen het zo goed mogelijk had. Ik ging volledig op in het moederschap, maar verloor daarbij mezelf. Nu heb ik geleerd om mij soms op de eerste plaats te zetten. (Het blijft een moeilijke oefening, elke dag opnieuw om die balans te vinden, maar ik probeer). Ik trek bewust tijd uit om dingen te doen die me energie geven: bloggen, lopen, wandelen, zingen, lezen… De alarmsignalen pik ik sneller op en ik heb voor het eerst een reis geboekt zonder de kinderen. Een hele week. Hoe zot is dat! Manlief mag wel mee, want we zijn in de zomer 10 jaar getrouwd. Reden om te vieren dus in het mooie KroatiΓ«.

Vegan bakken

Dat was eigenlijk een doel voor vorig jaar. Maar toen ik thuis zat, had ik er geen energie voor. Zeker niet om te bakken. Dit jaar wil ik dit wel eens proberen. Gezonder bakken, maar toch even lekker, klinkt als de hemel nietwaar? Fieke maakt altijd zo’n lekkere gebakjes, waarbij ik spontaan ga watertanden.

Elke dag 10.000 stappen zetten

Mijn stappenteller en ik zijn vrienden geworden. Alleen niet om te slapen, want dan word ik wakker van dat lichtje (Nee, ik kan dat niet dimmen, zo’n fancy exemplaar is het niet! Dus laat ik hem nu uit). Elke dag 10.000 stappen zetten is alleen maar gezond. Op de dagen dat ik voor de klas sta, hoef ik daar geen moeite voor te doen. Op andere dagen doe ik mijn best om die stappen te halen. Met een wandeling of een looptochtje. En dan beloond worden met een mooie zonsopgang, niks is mooier toch. #vergeetniettekijken


Prachtig toch?

Meer fietsen

Ik neem al heel veel de fiets. Om naar het werk te rijden, want dat is niet ver. Of om een kleine boodschap te doen. Dan geniet ik altijd van de buitenlucht. We hebben ook maar één auto meer, dus dat maakt dat we al meer fietsen. Maar het kan altijd nog meer. Enkele weken geleden viel ik stijl achterover van de benzineprijzen, dus de fiets nemen heeft alleen maar voordelen.

2x per week sporten

2 maal per week sporten
Nu de jongste ook naar school is, heb ik meer tijd. De woensdagvoormiddag wil ik gebruiken om te gaan lopen. De laatste tijd lukt het meestal maar 1 keer per week. Daar wil ik wat meer tijd voor vrijmaken. Want achteraf voel ik me zoveel energieker.

36 boeken lezen

36 boeken lezen
Dit jaar word ik 36. Dus lijkt het me leuk om 36 boeken te lezen. Mijn liefde voor boeken is de laatste jaren weer helemaal terug. Nu kijk ik vaak nog zelden tv ’s avonds, maar lees ik liever een goed boek. Dus dat komt helemaal goed.

Twee dingen haken

De gewone steken kan ik haken. Maar verder dan dat gaat mijn kennis niet. Graag zou ik daar eens wat meer mee willen doen, want ik ben stiekem jaloers op de haakwerkjes van Jessica.

Geef toe, schattig toch?

Wat zijn jullie doelen van 2022?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

11 reacties

 • Jessica

  Mooie doelen! Wat lief dat je mij in je blog noemt! Haken is zo fijn. Ik haar voornamelijk kraamcadeautjes of mutsen voor mijn eigen kinderen. Op YouTube staan heel veel filmpjes, zo heb ik het mezelf aangeleerd

 • Sanne

  Leuke doelen! Wij gaan voor het eerst in 8 jaar ook nog eens op reis zonder kinderen, gaat zo’n deugd doen! Ik kijk al uit naar je boekentips πŸ™‚

 • fieke

  Mooi en haalbaar lijstje!
  En zo grappig om te lezen dat ik niet de enige ben die haar leeftijd in te lezen boeken kiest.
  Als Corona het toelaat, moeten we maar eens een date inplannen! Ik kan je gerust verder op weg helpen met het vegan bakken, en met haken ook wel eigenlijk :-).

 • Evi

  Wat een fijn lijstje met doelen! En zo grappig dat je het aantal boeken kiest in functie van je leeftijd πŸ™‚ Eentje om te onthouden. Oh en zeg mocht je ooit eens een wandelpartner zoeken, dan wil ik me gerust kandidaat stellen! πŸ˜‰

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: