Moeder worden toch de beste keuze
mamaliefde

Moeder worden? Toch de beste keuze

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik vaak lach met het moederschap. Ik probeer de dingen waar ik als ouder tegenaan loop op een grappige manier weer te geven. Want soms is dat moederschap best zwaar, vermoeiend en eenzaam. Je moet er wat dingen voor opofferen. Plots bepaal jij niet meer wat er in je leven gebeurt en kan die verantwoordelijkheid verpletterend aanvoelen.

Leren relativeren

Maar begrijp me niet verkeerd. Ik ben best graag mama. En als ik zou moeten ruilen, dan zou ik nooit meer terugwillen naar vroeger. Hoe lastig het soms ook is. Mijn kinderen zijn het beste wat me ooit is overkomen. Ze geven me een doel in mijn leven. Als ik naar hen kijk, dan voel ik zoveel liefde. Door hen word mijn wereld echt de moeite waard.

Ik zou altijd opnieuw voor hen kiezen

Ik kreeg meer zelfvertrouwen. Vroeger had ik nooit gedacht dat ik drie kids aan zou kunnen. En kijk nu, bijna een derde en ik zie het nog zitten ook. Daarnaast kan ik veel beter relativeren. Mijn huishouden niet spik en span? Niet erg! Zolang mijn kids er maar goed bijlopen en ze zich kunnen uitleven. Ik leerde door de rommel kijken en de strijk kan best wel even wachten. En ze leren me te genieten van kleine dingen.

Dus ben ik zo blij en dankbaar dat ik moeder mocht worden. Ondanks alles zijn zij echt de beste keuze. Ik zou altijd opnieuw voor hen kiezen.

(Nu probeer ik me deze woorden vooral te herinneren als we weer eens in een crisis zitten of een pittig moment(je) hebben ?)

Tot morgen!
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Een reactie achterlaten