Het moederschap in desserts
mama zijn

Het moederschap in desserts

Desserts en ik. Dat is een geslaagde combinatie. Al van als ik kind was, stond ik graag te bakken. Daarom dacht ik dat het wel leuk zou zijn om het moederschap in desserts te vatten.

 • chocomousse:
  Dit doet me vooral denken aan hetgeen die kleine baby’s produceren. Flink eten en dan naar hartenlust hun pamper vol ‘schijten’.
 • cupcakes:
  Nu ik zwanger ben voel ik me zo. Opgeblazen, uitgezet, maar wel dubbel zo lekker.
 • pannenkoeken:
  Je voelt je soms zo moe en hebt zo weinig fut als een pannenkoek. Dat had ik vooral die eerste maanden dat ik zwanger was en die onderbroken nachten kruipen ook in je kleren.
 • wafels:
  Dit doet me denken aan het moment waarop ik voor het slapengaan aan hun bed sta. Dan liggen ze daar o zo schattig te slapen. Je zou die lekkere knapperige schatjes zo kunnen opeten.
 • dessertglaasjes:
  Af en toe loopt alles in het honderd. Dan is mijn huishouden één grote chaos en zijn mijn kids echte monsters. Zo’n dagen zijn er helaas ook. Maar ik probeer dan te redden wat er te redden valt en het me niet te veel aan te trekken. Een mix van goede en minder goede laagjes.
 • crème brûlée:
  De vlam in de pan en gewoon gaan. Ook al ben je moe. Ook al heb je even nood aan me-time. Je staat er elke dag opnieuw en geeft het beste van jezelf.
 • pudding:
  Je voelt je soms zo slap als een pudding. Vooral als ze je veel te vroeg wakker maken of als je zo’n 5 keer op een nacht moet opstaan. Ook als je ziek bent, want dan doe je toch door. Een mama die kan uitzieken, dat is een fata morgana.
 • taart:
  Soms zijn er van die dagen dat alles precies wel lukt. Die zijn de kers op de taart. Dan ben ik trots op mijn kroost en heel erg dankbaar.

Welke desserts doen jullie nog denken aan je kroost?

Tot morgen!
Mie (32/40)

Lees ook: Het moederschap in weerspictogrammen

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

5 reacties

Een reactie achterlaten