tips voor een stoer nachtwachtfeestje
verjaardagsfeestjes

Nachtwachtfeest: tips voor een tof verjaardagsfeest!

Dit weekend gaven we een Nachtwachtfeest voor mijn oudste en zijn vriendjes. Het werd een super stoer verjaardagsfeest! Want de oudste werd acht jaar. Hierbij geef ik enkele tips hoe je dit het beste aanpakt.

Een stoer Nachtwachtfeest organiseren

1. Huur een springkasteel

Wij zijn niet zo aan binnenspeeltuinen. Veel te luid en te druk. Mijn oudste heeft ASS en al die drukte is niks voor hem. Maar hoe hou je zes achtjarigen een hele middag bezig zonder zelf een ontploft hoofd te hebben? Wel, je huurt een springkasteel. Ze vinden dit de max en halen niet heel je huis overhoop. Het eerste uur was zo voorbij. Vooral omdat dit springkasteel met muziek was en ze zelf de liedjes konden kiezen. Vooral Nachtwachtmuziek dus 😅.

Een Nachtwacht springkasteel vond ik niet.
Maar dit Sea World kasteel met disco en muziek was ook heel leuk.

2. Maak een muzikaal pak

Na een uurtje voelden we dat het tijd was voor iets anders. Voorzie een muzikaal pak met wat opdrachten. Je geeft het pak door op muziek en als de muziek stopt, dan mogen ze een papiertje losscheuren en moeten ze een opdracht doen. Voorzie op het einde een verrassing.
We kozen voor 6 opdrachten, dat was goed voor zo’n 45 minuten. Hou het aantal opdrachten klein, want na een tijdje zijn ze dit beu.

Opdrachten van de muzikaal pak

Deze opdrachten moesten ze vervullen:

  • Maak een super enge monsterfoto
  • Sla geblinddoekt met een stok een piñiata stuk.

  • Zing een liedje voor de jarige
  • Verstop je in de tuin en wij komen je zoeken
  • Som alle personages van de Nachtwacht op
  • Doorloop het parcours en wordt een echt lid van de Nachtwacht

Als ze deze opdrachten goed uitvoerden, dan kregen ze een verrassing die in de doos van het pak zat (voor iedereen een lolly en een toeter).

3. Maak er een verkleedfeestje van

Het is fijn als ze zich mogen verkleden. Laat dit dan ook weten aan de vriendjes. Mijn oudste had een jaar geleden het pak van Vlad gevraagd en zijn broer liep rond als Wilko. Deze verkleedpakken zorgen ervoor dat ze zich nog meer kunnen inleven.

4. Geef iets te eten/drinken

Daarna was het tijd om iets te eten en te drinken. Wij kozen voor pannenkoeken en wafels. Zo konden ze kiezen. De tafel kan je mooi versieren en er een gezellig moment van maken. Ik koos voor een leuk tafelkleed en feestelijke servetten.

5. Laat ze wat vrij spelen

Daarna waren er twee uren voorbij. Het laatste uur mochten ze nog wat vrij spelen. Het springkasteel was weer in trek, maar sommige jongens gingen voetballen of in de zandbak spelen. Ons huis lag niet overhoop en we hadden enkel wat opruimwerk na het eten. Ideaal dus.

Hebben jullie nog tips voor een leuk verjaardagsfeest?
Kijk ook eens bij mijn superhelden feest.
Tussenstand: 13/40

* Deze blog maakt gebruik van affiliate links.

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

5 reacties

  • Evi

    Hele fijne tips! Ik ga ze onthouden voor wanneer Tuur jarig is, al ligt de uitdaging er dan in om iets te vinden wat ook kan bij slecht en koud weer (want ja verjaren in november is niet altijd een garantie op goed weer).

  • Inge Beleeftnl

    Super tof zo een springkussen, alleen wij hebben een tuin zo groot als een postzegel 🙈 wij hebben over 2 maanden het feestje van onze bijna 6 jarige. Binnenkort eens bedenken wat we gaan doen

  • Goofball

    ha, ik heb net ook een muzikaal pak gemaakt voor feestje jongste. De opdrachten moesten wel nog wat meer voor kleuters zijn en voor hen nog belangrijker om het kort te houden.

    Dat was effectief enige “georganiseerde” activiteit naast het pannenkoeken eten, want voldoende vrij spel toelaten is ook wel een succescriterium.

Een reactie achterlaten