persoonlijk

O-ver-al stof!

Vorig jaar hadden we het zotte plan om ons huis te verbouwen. We willen graag vloerverwarming. En als de vloer er dan toch uit moet, waarom dan ook geen nieuwe ramen, dakisolatie, andere indeling, zonnepanelen… Onder het motto: “Als je iets doet, doe het dan goed.”

de0525e2-6dfa-420a-b69e-9f04e9333f4a
Uitbraakwerken

Een werf

Dus leven we sinds de paasvakantie volop in een werf. We wonen nu boven in twee kleine kamertjes. (Net geen geld genoeg om die hele periode op hotel te overbruggen.) En met klein, bedoel ik echt klein. Als ik vijf stappen zet, dan ben ik aan het einde van de kamer (met korte benen). Heb ik iets nodig, dan hoef ik maar mijn hand uit te strekken en ik kan het nemen (wel handig?). Zie hieronder:

DSC_0823
Ons groot salon
DSC_0824
De eetplaats

Nog geen kinderen

Voor ons is het groot genoeg. Maar nu snap ik dus waarom mensen verbouwen als ze nog geen kinderen hebben. Die twee monstertjes van ons hebben écht beweging nodig. Als ze van stoelen beginnen springen of tikkertje spelen (waarbij ze alles omver lopen) dan is het tijd om daar weg te gaan. Gelukkig valt het weer reuze mee, dus kamperen we nu vaak in de tuin of gaan we naar een speeltuin in de buurt. Het appartement van mijn ouders is ook een heel goede uitvalbasis geweest voor enkele verlengde weekends. Dank u oma! Dank u opa!

Verboden op te lopen

Toen ze de chape goten, moest dit enkele weken drogen. We mochten er zeker niet op lopen. Door een plank te leggen, konden we gelukkig wel naar boven. Om naar het toilet of de badkamer te gaan, werd een omweg gemaakt. Via de voordeur naar buiten glippen en via de garage terug naar binnen. Niet zo handig als het regent of als je ’s morgens vroeg in pyjama de straat op moet. Het was ook opletten geblazen dat de kids geen voetafdruk zouden nalaten. We moesten ze telkens over de planken dragen (toch de jongste, nog niet te vertrouwen). Die voetafdrukken achtervolgden me zelfs tot in mijn dromen.

Nu ze vloer aan het leggen zijn, mochten we er een avond niet op lopen. Dus konden we ook de trap niet op. Het werd overnachten bij de andere oma en opa. Die dan nog zo lief waren om hun eigen bed af te staan aan ons (ondanks onze protesten). Dank u oma! Dank u opa! Ook toen ze de vloer in het gangetje van de badkamer legden, moest dit een heel weekend drogen. Mijn man knobbelde echter een constructie in elkaar met een ladder en twee banden. Mits enige lenigheid konden we ons toch douchen.

DSC_0825
Acrobatentoeren om naar de badkamer te gaan

Eén groot avontuur

Verbouwen is één groot avontuur. Je leert relativeren en dankbaar zijn met kleine dingen. (zoals: relax, we hebben nog een dak boven ons hoofd). Er zijn natuurlijk enkele minpunten:

IMG_3206

  • Als je boven leeft en vaak in de tuin zit, dan vergeet je altijd wel iets (van boven of beneden). Ik loop zonder zeveren 50 keer de trap op en af op een dag. Leve mijn conditie!
  • Stof eten doen we ook. Dat kruipt in alle hoekjes en kantjes. En vooral in je mond. Maar hé, poetsen is toch zinloos, want alles wordt direct weer vuil. Dat ik al zo’n twee maanden nauwelijks poets, betreur ik ten zeerste ?.
  • Onze maaltijden zijn ook niet echt hoogstaand te noemen. Met twee kleine vuurtjes kan ik wel een aardappel en wat vlees toveren, maar dat is het dan ook. De microgolf draait overuren en we eten heel veel pasta.

Ik ken iemand die blij gaat zijn als we eind juni zijn. Dan zou alles ongeveer afgerond zijn. Nog even op de tanden bijten dus. Dan kan ik een hele zomer in ons nieuwe huis zitten. Weinig kans dat jullie me nog te zien krijgen ?.

Wat ik wel leuk vind, is dat we nu geen bel meer hebben. Geen Jehova’s getuigen meer of mensen die iets willen verkopen (ik kan zo moeilijk nee zeggen…) Misschien laten we dit wel zo, lekker rustig, haha.

Waren jullie ook zo zot om te verbouwen met kids? Of gingen jullie bouwen? Laat het gerust weten.

Avatar

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: