mombie,  opvoeden

Ontbijten in alle rust

Ik weet niet hoe het bij jullie zit. Maar dat ontbijten in alle rust is hier gedaan. Over en out. Finito. Dat komt namelijk door mijn boys die direct van 0 naar 100% energie gaan.

Rustig wakker worden

Ochtendhumeur heb ik niet hoor. Maar het scheelt niet veel. Veel lawaai in de ochtend vind ik namelijk behoorlijk vervelend. Het is ook nogal een gedoe, voordat iedereen alles heeft en ikzelf kan ontbijten. De oudste smeert nu zelf zijn boterham, maar laat zich nog altijd liever bedienen. En de jongste heeft geen geduld. Ik herhaal geen geduld. Straks komt daar nog een baby bij, dan wordt het pas helemaal plezant.

De meeste ouders staan vroeger op om zich klaar te maken. Ik geef toe, ik ben hier gewoon te lui voor. En de oudste is toch steeds wakker, dus dan wil hij direct opstaan en mee naar beneden. Rustig wakker worden mag ik sowieso vergeten. Gelukkig is manlief er ook. Anders zou ik toch wat vroeger uit mijn bed moeten rollen (dat laatste mag je nogal letterlijk nemen nu).

Geen televisie

Nadat ze gegeten hebben, de kleren aan zijn en tanden gepoetst, is er meestal nog even tijd over. Dan beginnen ze te lopen van de ene kant naar de andere kant van ons huis of willen ze elkaar net niet vermoorden. Televisie mag hier niet. Of toch niet ’s morgens. Maar meestal denk ik: “Lap zeg, het zou nu veel rustiger zijn.”

Mogen jullie kids televisie kijken ’s morgens?

Morgen neem ik een rustdagje.
tot later,
Mie (29/40)

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

8 reacties

 • Moederschip

  Oh jee zeer herkenbaar, en hier mag de TV dan nog aan ook 😀 Zonder zou ik echt geen 2 kinderen kunnen klaarmaken zonder dat er gewonden vallen (incl mezelf). Wij hebben dan wel tijd met overvloed (jongste is om 5u wakker), maar dat is dus nog geen garantie voor een rustige ontbijt 😉

 • MamaJezz

  Haha! Hier zijn ze niet vooruit te branden ’s ochtends. Alleen met de oudste stond de tv nog wel eens aan. Maar nu de jongste wat ouder is en dus ook mee kijkt, niet meer. Want dan is het een groot drama als de tv uit moet omdat we naar school moeten.

 • Kris10

  Felix wil zelfs geen televisie kijken … Heb me nochtans al bedacht dat dat soms een hulp zou kunnen zijn zodat ik bijvoorbeeld mijn eigen bord kan leegeten ipv mee te moeten spelen met de duplo’s.

 • Goofball

  Mijn man reist veel en dan facetimen we op de ipad tijdens het ontbijt…wat ervoor zorgt dat ze nadat ze even gezwaaid hebben naar hun papa al snel een filmpje willen kijken op de ipad. En eerlijk: op dagen dat ik de ochtendrush alleen moet draaien laat ik dat af en toe toe. Elk een ipad, op voorwaarde dat ze dooreten, want dat is de issue bij ons: er is geen tijd over nadien om te spelen. Ik pluk mijn kinderen rechtstreeks uit ontbijtstoel met soms nog wat speculaaspasta op hun lippen om naar school te gaan.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: