Osteopathie helpt bij kinderen met autisme
Onze oudste die autisme heeft, ervaart veel stress op school. We gingen dus op zoek naar manieren om te ontspannen. Osteopathie wordt soms gebruikt als een aanvullende behandeling voor kinderen met autisme. We gaven het een kans en bij mijn zoon werkt het.
Table of Contents
Wat is Osteopathie?
Osteopathie is een vorm van alternatieve geneeskunde die zich richt op de diagnose, behandeling en preventie van gezondheidsproblemen door middel van handmatige technieken. Osteopaten proberen de structuur en functie van het lichaam te optimaliseren door manipulatie van spieren, gewrichten en andere weefsels.
Mijn zoon wordt niet graag aangeraakt
Mijn oudste wordt niet graag geknuffeld of aangeraakt. Enkel als hij het zelf aangeeft, dan vindt hij knuffelen fijn. Maar dat gebeurt dus niet veel. Daarom dacht ik dat een osteopaat niks voor hem zou zijn. Maar het tegendeel bleek waar! Na de eerst beurt was hij helemaal ontspannen. Hij vond het ook niet erg dat hij gemasseerd werd aan zijn nek. Vooral de bovenste nekwervels zaten vast (en zitten ook telkens opnieuw) vast.
Het is zijn moment geworden
Omdat het zo goed meegevallen was, gingen we de week erna opnieuw. En de week daarna. Zo planden we een zestal sessies na elkaar. Hij ervoer elke sessie als positief. Het was duidelijk dat dit hem wat rust bracht. Nu hebben we de wekelijkse sessies teruggebracht naar tweewekelijkse sessies, want anders is dit niet te betalen. Helaas kost dit zo’n €49 per beurt, waar je maar zo’n 10 euro van terugkrijgt. Maar als het hem helpt, dan doen we dat natuurlijk.
Het helpt bij overprikkeling en spanning
Wij ervaren het alvast als positief. De handmatige technieken helpen bij het verminderen van spanning en stress, wat nuttig kan zijn voor kinderen met autisme die vaak last hebben van overprikkeling en angst. Misschien helpt het ook wel bij jouw kind met autisme. Daarom ook deze blog, zodat jullie er misschien iets aan hebben.
Zijn er nog kinderen die naar de osteopaat gaan?