quarantaine kids tips rust
tips en trics

Quarantaine tips voor meer rust met kleine kinderen

We moeten allemaal in ons kot blijven. Na drie weken begint de quarantaine enigszins lastig te worden. Alles wat we thuis konden doen hebben we ondertussen gedaan. Dus waarmee houd je u dan nog bezig? Grotere kinderen doen helaas geen zalige middagdutjes meer. Dus lees de volgende tips voor vijf (geweldige) minuten rust.

Quarantaine tips: dit moet je doen!

Probeer deze tips hieronder maar, je zal zien dat je even weer kan ademen.

1. Speel verstoppertje

Ideaal als je kids zich willen verstoppen. Ga even vijf minuten op een stoel zitten. Laat ze maar denken dat je hen super hard aan het zoeken bent. Moet je jezelf verstoppen? Ik weet ondertussen goede plekken. De garage, waar de voorraad paaseieren lag, was goed gekozen.

2. Laat ze meehelpen met poetsen

Geef ze een natte vod (niet té nat) en ze poetsen zelf hun vuile vlekken weg. Niet even effectief zoals jij het zou doen, maar het kan ermee door. Kijk en delegeer! En zit ondertussen even neer.

3. Hang een slot aan de rits van de trampoline

Verstop de sleutel. Rust verzekerd, haha. Maak een challenge dat ze een uur op de trampoline moeten blijven. Als dit lukt, dan krijgen ze iets leuks.

4. Stop ze in bad of in de douche

Als ze knallende ruzie hebben, stop ze dan in bad of onder de douche. Ze vergeten even hun strijd en spelen flink. Dat je badkamer daarna onder water staat, moet je er wel bijnemen. Maar die vijf minuten rust heb je dan toch gehad, niet?

5. Laat ze een kamp bouwen.

Oké, het is misschien wat onhandig dat je dan ’s avonds kussens van de zetel mist en dat dat kamp in de weg staat. Maar ze kunnen daar best lang in spelen. Hoera voor de rust! Geef ze ook wat zaklampen mee, dan kunnen ze lezen of wat griezelspelletjes spelen. Vinden ze geweldig.

laat ze een kamp bouwen

6. Geef ze wat water

Heb je een watertafel of een buitenkeuken? Ideaal. Heb je dit niet, wees dan creatief met emmers en potjes. Zolang ze maar water kunnen vergieten van de ene kom naar de andere. Of de bloemetjes (onkruid) water geven is hier ook een hit.

7. Schattenjacht

Zeg dat je in de tuin een schat verstopt hebt. Laat ze maar zoeken. Na een halfuur tover je ijsjes tevoorschijn als beloning. Wedden dat ze niet eens meer vragen achter de schat? Gelukkig, want die was er niet eens.
Wil je er echt ééntje maken? Deze tips zijn wel handig om te weten.

Hebben jullie nog meer geniale tips om de quarantaine te overbruggen? Laat ze maar horen.

Tot gauw,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

6 reacties

Een reactie achterlaten