De neehoorn en de Slangzaam
kinderboeken

Leuke kinderboekentip: De NEEhoorn en de Slangzaam

Wij zijn dol op prentenboeken. Elke avond voor het slapengaan lezen we steeds een verhaaltje voor. Geef toe, kinderboeken vervelen nooit en zijn vaak ook ideaal van lengte. Daarom hebben we een leuke tip voor jullie. Het eerste boek van de NEEhoorn was een geweldig succes en daarom is er nu een vervolg: De NEEhoorn en de Slangzaam.

Het prentenboek: De NEEhoorn en de Slangzaam

Een week geleden zat er een leuk prentenboek in de brievenbus. Een nieuw avontuur van de NEEhoorn, die nog steeds (bijna) op alles nee zegt.

Waar gaat het over?

Samen met zijn vriendjes: De KUS-m’n-KONT-HOND, de WELLES-prinses, de WATbeer beleeft hij weer een nieuw, grappig avontuur. Hij ontmoet zelfs een nieuw vriendje: Slangzaam. Een slang die zicht ssssuper verveelt. Het gaat over herkenbare thema’s zoals vriendschap, boosheid en fantasie.

prentenboek de Nee-hoorn

Wat vonden wij van het boek?

Zelfs de oudste die nu 8 jaar is, vond het een super leuk boek. Dit komt omdat er tussen het mooie verhaal, ook grappige doordenkers staan die leuk zijn voor iets oudere kindjes. Bovendien zijn het erg mooie tekeningen. Midden in het boek, zit er een flap die je kan uitklappen en dan krijg je zicht op de Wonderlijke Vulkaan. Dit is echt een leuke meerwaarde aan het boek. Verder leest het vlot en is het verhaal leuk om te ontdekken. Het is weer heel erg grappig.

Achteraan in het boek staan enkele leuke bonussen: een vriendenschapspagina, een heleboel fantasiedieren waarmee je zelf verhalen kan verzinnen én een laddersspel. Zo wordt het boek nog leuker, maar dan in spelvorm.

Schrijver en illustrator

Het boek is geschreven door Marc-Uwe Kling en de mooie illustraties zijn van Astrid Henn.

Je kan het boek sinds 30 augustus vinden in verschillende boekenwinkels en ook op Bol.com.

Ben jij ook zo benieuwd om het vervolg van de NEEhoorn te lezen?


* Dit kinderboek hebben we gekregen door L&M Books. Maar dit doet niets af mijn eigen, eerlijke mening.
Dit boek verdient een plaatsje in je boekenkast.
* Deze blog bevat affiliate links.

Meer boeken voor de kleintjes? Lees ook: Blogtour: Olifant van Leo timmers

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

2 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: