superhelden feest met versierde maskers
inspiratie,  verjaardagsfeestjes

Tips voor een superhelden feest + gratis diploma

Voor mijn zesjarige organiseerde ik een superhelden feest. Hierbij enkele tips voor een stoer verjaardagsfeestje met vriendjes. Een eerste keer een verjaardagsfeestje organiseren is best spannend. Als thema koos ik superhelden, want die zijn stoer.

Tips voor een superhelden feest: het muzikaal pak

Muzikaal pak mag op een verjaardag niet ontbreken natuurlijk. Dus had ik een superhelden muzikaal pak gemaakt met tien opdrachten.  Dit was achteraf gezien te veel, want ze wilden gewoon nog wat spelen ook. Een stuk of zes opdrachten voor zesjarigen is ideaal denk ik.

Opdrachten voor muzikaal pak

Als je een superheld wil zijn, dan moet je dit bewijzen. Daarom hadden we enkel opdrachten voorzien. Zo moesten ze een parcours afleggen (het was helaas slecht weer, dus het was binnen te doen), goed kunnen mikken, een eigen masker versieren en hun superkrachten testen. Ze mochten elk hun eigen masker versieren met stift of verf. Ik gebruikte leuke kleurplaten. Dit vonden ze heel tof om te doen!

Plaktattoo’s

Plaktatoo’s zijn altijd een hit bij zesjarigen. Dus kocht ik een boekje vol tattoo’s en mocht iedereen een tattoo kiezen. Blij dat ze waren!

Pannenkoeken en stoere cupcakes

Matthias koos pannenkoeken in plaats van taart. Als activiteit versierden ook nog stoere cupcakes die ze dan meekregen naar huis. Ze vonden het heel leuk om de cupcakes te versieren met allerlei soorten suikersnoepjes. Tip: bak best de cupcakes al op voorhand en verdeel de snoepjes over allerlei potjes. Maak ook een soort suikerpasta zodat de suikersnoepjes zeker blijven plakken.

Superhelden diploma

Als laatste kregen ze nog allemaal een superhelden diploma mee naar huis. Dit als herinnering aan het leuke feest. Natuurlijk mocht een foto met hun versierde maskers ook niet ontbreken.

Het was zeker een geslaagd feestje. Druk was het wel, zo’n zesjarige kerels zitten vol energie. Gelukkig was manlief ook thuis en is het weer een jaar wachten tot er nog een feestje komt 🙂

Gratis opdrachten muzikaal pak en superhelden diploma

Zin om zelf ook zo’n feestje te geven? Hier kan je de opdrachten voor het muzikaal pak downloaden. Het superhelden diploma kan je ook afprinten.

Veel plezier!

Lees ook: nachtwachtfeest, tips voor een top verjaardagsfeest

* Deze blog bevat affiliate links

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

9 reacties

Een reactie achterlaten