Ik lijd aan het syndroom kinderen
doodeerlijk

Help, ik heb het syndroom kinderen!

De laatste tijd voel ik me nogal snel uitgeput en prikkelbaar. Ik googelde mijn symptomen en weet je wat ik bleek te hebben? Kinderen, ik blijk kinderen te hebben!

Wat is het syndroom kinderen?

Heb jij ook last van de volgende zaken:

  • je hoort steeds gehuil…ook als er (soms) geen huilend kind is
  • tegen het einde van de dag is het alsof je niks gedaan hebt (bye bye opgeruimd huis)
  • roepen doe je vaker dan je zelf wil
  • je vraagt je om 14u af of een glaasje wijn al verantwoord is
  • fantaseren over rust is je favoriete bezigheid
  • het lijkt alsof je tegen de muren praat
  • je valt in slaap waar je staat, ook rechtstaand als het moet

Bijna alles kunnen aanvinken? Dat heb je net als ik het syndroom kinderen!

Wat te doen aan het syndroom kinderen?

Voor je ongerust naar de dokter loopt met dit ongekende syndroom, kan ik je geruststellen. Het is niks ergs en het gaat vanzelf over als je kinderen wat groter worden (Of dat hoop ik toch). Wat je nu nodig hebt, is tijd voor jezelf. Misschien eens een babbel met vriendinnen, want herkenbaarheid is echt fijn. Het moederschap is best zwaar en soms word je af en toe gek van je kids! Hoe graag je die ook ziet.

Het is normaal dat je moe bent.

We combineren eigenlijk twee jobs. Die van ouders en die van ons werk. Want ze zijn allebei even belangrijk. Het is dus heel normaal dat je moe bent. Je wil het allebei goed doen en vaak heb je het gevoel je dat je tekortschiet. Maar weet dat je je best doen al heel wat is en wees lief voor jezelf.

Het zijn schatjes, als ze slapen.

Ja, die kindjes van ons hé. Lieve schatten zijn het, vooral als ze slapen. Ze zijn zo enthousiast en energiek, dat ik ze vaak bewonder. Maar tegelijkertijd zijn ze ook zó aanwezig. Soms denk ik terug aan mijn vroegere leven. Alles leek heerlijk rustig én wat deden we dan toch hele dagen…

Nog iemand die het syndroom kinderen heeft?

Ik kreeg mijn inspiratie voor deze blog via deze instagrampost op Mamaplaats.nl.

Lees ook: Hoe word je niet gek van je kinderen? Vijf tips!

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

2 reacties

Een reactie achterlaten