eten,  survivaltips

Tafelmanieren voor dummies (lees: ouders)

Wij (Matthias en Thomas) hebben zo onze eigen tafelmanieren. Manieren die mama niet snapt. Daarom leggen we ze even uit. Voor de dummies onder ons, weet je wel.

Er zijn enkele “rules” die je zeker moet toepassen. Dan wordt het tafelmoment telkens een feest. Maak jezelf kleuter-waardig! Hier enkele tips:

  • Een beker met water of melk dient niet om op te drinken. Je kan er een keileuk zwembad mee maken op de tafel. Hang er dan met je mouwen in en plezier gegarandeerd. Vergeet ook de grond geen beurt te geven (nu je toch bezig bent en mama is dan ook weer blij.)
  • Een yoghurt is nog lekkerder als je hem op je trui of broek smeert. Dan heb je er een hele dag plezier van en kan je verder eten als jij dat wilt. Mama zal wel wassen. Die heeft toch niks beters te doen.
  • Wie eet er nu korsten? Totaal niet lekker en veel te hard. Zoiets is niet te vertrouwen. Wat je het best doet om er vanaf te geraken? Je gooit ze op de grond. Mama merkt er niks van en denkt dat je flink je brood hebt opgegeten. Win win!
  • Laat af en toe iets vallen. Doe alsof je het per ongeluk deed, dan wordt mama vast niet boos. Je kan het natuurlijk niet zelf oprapen, want je kan je stoel nog niet goed dichter schuiven. Je bent daar trouwens nog veel te klein voor, weet je wel. Kreeg je het terug? Wacht even en laat het dan opnieuw vallen. Fantastisch spelletje dit!
  • Mors zoveel mogelijk. Doe het volgende: hang choco aan je stoel, maak plekken op de tafel die er pas na veel schrobben afgaan en laat de slierten in het rond vliegen. Probeer ook wat zaken in je haar te smeren. Zorg dat mama de twee volgende weken overal cornflakes vindt.
  • Doe alsof je niet zoveel honger hebt. Prik een beetje doelloos in je bord en kijk wat in het rond. Acteer alsof je ziek bent, dan gaan ze je zeker geloven. Vijf minuten nadat alles afgeruimd is, ben je miraculeus genezen. Vraag of je een koek mag, want je hebt toch zoooo’n honger…
  • Hang op je stoel of ga rechtstaan. Zitten is veel te saai. Een kinderstoel dient om uit te ontsnappen en op een Tripp Trapp kan je fijne kunstjes doen. Kijk mama…boink!IMG_2830
  • Het bord dat mama je voorzet is niet goed, je wilt dat andere bord. Als mama je een lepel geeft, dan wil je graag een vork. En omgekeerd. Laat mama maar wat lopen, iemand moet toch aan haar conditie denken?

Een gewaarschuwd ouder is er twee waard ?.

Hebben jullie ook zo’n peuter-kleuter? Wat zijn hun gekke tafelmanieren? Post het hieronder.

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

2 reacties

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: