persoonlijk

The Sunshine Blogger Award

Vorige week werd ik genomineerd door Laura van altijd mama voor The Sunshine Blogger Award. Wat een eer! Mijn eerste award, joepie ?. Een hele grote dankjewel Laura! (Misschien wist je het nog niet, maar je bent ge-wel-dig!)
Hieronder beantwoord ik de vragen van Laura. Lezen jullie even mee?

De vragen

 1. Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?
  Ik volgde al enkele mamablogs en stuurde ook al vaak artikels in. Maar ik durfde nooit een eigen blog beginnen. Tot enkele maanden geleden. Wat ben ik blij dat ik gesprongen ben. Het is fantastisch om mijn gekke kronkels kwijt te kunnen. Ik hoop nog lang en gelukkig te bloggen.
 2. Deze plek op de wereld moet je zeker eens zien:
  Canada! Zes jaar geleden werd dit de bestemming van onze huwelijksreis. Wat een prachtig land is dit. Het werd een onvergetelijke reis. Ik wil er zeker nog eens naartoe. Ook Brazilië is heel mooi. Dat land bezocht ik vorig jaar nog met twee kids. De vliegreis was niet aan te raden (mijn jongste van 14 maanden wou steeds ontsnappen in het vliegtuig), maar het was het zeker waard.
 3. Wat is je favoriete plek in het huis en waarom?
  Mijn zetel. Nu we met de verbouwingen boven wonen, hebben we geen zetel meer. Wat mis ik dit. Gewoon even lekker onderuit hangen lukt nogal moeilijk op een stoel ?.
 4. Waar erger jij je aan?
  Aan mensen die denken dat ze het altijd beter weten. Dan laat ik me soms doen, terwijl mijn gedacht achteraf toch beter was. Maar daar trekken we lessen uit.
 5. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
  Eerst heerlijk uitslapen (tot 8u30 zou al fantastisch zijn) en daarna een uitstapje met de kids. Diertjes kijken of gezellig wandelen. Zolang we maar samen zijn. De avond sluit ik af met mijn liefste, mijn rots in de branding.
 6. Wat is het leukste / liefste dat iemand in de afgelopen maand tegen je heeft gezegd?
  “Mama, ik zie jou graag”. Dit kwam van mijn zoon. Hij is vier. Smelt! Of telt dit niet? ?
 7. Wat is jouw droom?
  Een groot gezin, dus een derde kindje. Maar dan moet ik mijn man nog even overtuigen, want die wil maar twee kids. (Eens benieuwd hoe overtuigend ik kan zijn ?) Ik zou ook graag een boek schrijven, een echte thriller. In mijn hoofd denk ik soms de gekste dingen. Maar eerst nog een betere schrijver worden.
 8. Welk gerecht maak jij het lekkerst?
  Geen idee. De meeste zaken zijn wel eetbaar. Tot nu toe heb ik nog niemand vergiftigd. Ik bak wel liever dan dat ik kook. Brownies, cupcakes of taarten, één adres!
 9. Waar ben je het meest trots op?
  Op mijn kinderen. Ik kan ze soms achter het behang plakken of erop mopperen. Maar wat ben ik ook ongelofelijk dankbaar dat ze er zijn. Ik zou ze echt niet meer kunnen missen. De mama die een traantje wegpinkt op een schoolfeest? Yep, that’s me!
 10. Wat is jouw ultieme tip voor andere bloggers?
  Durf te springen. Ook al denk dat je niet goed genoeg bent. Doen zou ik zeggen. Zolang je trouw bent aan jouw stijl, komt het zeker goed.
 11. Over werk onderwep blog je het liefst?
  Over het mama-zijn. Mijn favoriete blogs zijn blogs waarbij ik wat grap met het ouderschap. Ik probeer de zaken waar elke ouder tegenaan loopt op een leuke manier neer te schrijven. Als je na mijn artikel een lach op je gezicht krijgt, dan is mijn missie geslaagd.

Mijn nominaties

Ik nomineer hierbij een aantal mamabloggers die ik heel leuk vind. Ik volg ze al even en ze zijn zeker de moeite waard. In willekeurige volgorde nomineer ik:

 • Babs van Zegmaarbabs.be
  Ze schrijft heerlijk met veel humor. Ik ben fan.
 • Ilse van Kreanimo.com
  Een toffe madam die blogt over het ouderschap en heel veel leuke knutselideeën heeft.
 • Sabrina van Zebrazonderstrepen.be
  Ik houd van haar blogs omdat ze zo herkenbaar en eerlijk zijn.
 • Joni van Hoofdstukdrie.be
  Een leuk blog met fijne verhalen en de nodig humor.

Mijn vragen

 1. Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?
 2. Deze plek op de wereld moet je zeker eens zien:
 3. Wat is je favoriete plek in het huis en waarom?
 4. Waar erger jij je aan?
 5. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
 6. Wat is het leukste / liefste dat iemand in de afgelopen maand tegen je heeft gezegd?
 7. Wat is jouw droom?
 8. Welk gerecht maak jij het lekkerst?
 9. Waar ben je het meest trots op?
 10. Wat is jouw ultieme tip voor andere bloggers?
 11. Over werk onderwep blog je het liefst?

Voorwaarden voor bloggers van de Sunshine Blogger Award

 1. Bedank de blogger die jou genomineerd heeft voor de Sunshine Blogger Award en voorzie een link naar zijn / haar blog.
 2. Beantwoord 11 vragen die de blogger jou stelt.
 3. Nomineer zelf 11 nieuwe bloggers om de award te ontvangen en stel ze 11 vragen.
 4. Som de regels op en plaats het logo van de Sunshine Blogger Award in je post op je blog.

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

6 reacties

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: