Tijgerlezen met Don en Sjon en de zeven pissebedden
kinderboeken

Kinderboekentip: Tijgerlezen met Don en Sjon

Vandaag heb ik een nieuwe kinderboekentip voor jullie. Een tip voor beginnende lezers. Kennen jullie de Tijgerleesboeken al?

Tijgerleesboeken, leuke verhalen voor beginnende lezers.

In de reeks Tijgerlezen ontdek je de leukste verhalen voor beginnende lezers. Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Tijgerlezenboeken leggen daarom nadruk op humor en spanning. Ze bieden variatie in moeilijkheidsgraad en zijn geschikt om voor te lezen en zelf te lezen. Kinderen kunnen de boeken, met relatief eenvoudige en korte zinnen, goed zelfstandig lezen. De boeken zijn ook leuk om voor te lezen.

Waar gaat het boekje over?

Het boekje dat wij lazen heet: ‘Don en Sjon en de zeven pissebedden’. Een van de dwergen van Sneeuwwitje woont bij Don en Sjon in de buurt! En in hun meertje zit misschien een kikker die eigenlijk een prins is. Twee regenwormen komen langs om een hapje paddenstoel te eten. Maar de kers op de taart is het afspraakje met de pissebedden. Die brengen muziekinstrumenten mee! Het is een boek met vijf korte verhalen.

Tijgerlezen met Don en Sjon en de zeven pissebedden

Wat vonden wij ervan?

We vonden het een leuk boekje. Mijn middelste zoon is klaar met het eerste leerjaar. Hij kan nu al redelijk vlot lezen. Maar hem motiveren om te lezen, is soms wel een uitdaging. Met dit boekje was lezen fijn. Het zijn leuke en grappige verhaaltjes, met veel prenten. Dit boekje is ideaal vanaf de zomervakantie na het eerste leerjaar. Begin je er vroeger mee? Dan zijn ze nog wat te moeilijk. Maar je kan er ook uit voorlezen.

De tekeningen zijn heel leuk en mooi om naar te kijken. Dat is zeker een pluspunt! Er zitten ook grappige stukjes in, waar we toch wel even moesten grinniken. Wat een leuk duo zijn die Don en Sjon!

Grappige verhaaltjes met Don en Sjon

Schrijver en illustrator

De schrijver en illustrator is Catharina Valckx.

Je kan het boek vinden in verschillende boekenwinkels en ook op Bol.com.
Hieronder kan je het ook aankopen door op de link te klikken.

* Dit kinderboekje heb ik gekregen van L&M Books. Maar dit doet niets af mijn eigen, eerlijke mening. Dit boekje verdient een plaatsje in je boekenkast.
* Deze blog bevat affiliate links. Via deze link steun je Miekids en verdien ik ook een centje bij.

Meer boekentips: Leren lezen met BAM

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

Een reactie achterlaten