tips ouderschap noise cancelling
tips en trics

De tip als ouder: koop een noise cancelling koptelefoon

Vandaag geef ik jullie een goeie tip om het ouderschap draaglijker te maken.
Is het ook alsof er bij jou thuis 20 kids zijn, in plaats van 2 of 3? Spelen ze ook zo graag met schreeuwerig speelgoed dat pijn doet aan je oren? Vallen ze jou ook om de haverklap lastig?

Wel, dan heb ik hier de oplossing: koop een noise cancelling koptelefoon!

Wat betekent noise cancelling precies?

Noise cancelling komt van het Engels. Het wil zeggen dat het storende omgevingsgeluiden dempt, terwijl je naar iets anders luistert. Met de koptelefoon kan je dan bv. naar muziek of naar een podcast luisteren. Eerst dacht ik: ik heb gewoon stilte nodig. Maar zo werkt het niet. Je moet wel degelijk naar iets luisteren. Maar dat kan iets rustgevend zijn, die de lawaaierige stemmen van je kids dempt.

Ik had het eerder moeten kopen, die noise cancelling koptelefoon

Ik heb hem nu ongeveer bijna een jaar en ik moet zeggen: ik heb spijt dat ik hem niet eerder kocht. Het zijn kleine momentjes waarop ik mijn koptelefoon opzet, maar het zijn mijn gestolen momentjes. Even de vaatwas legen met mijn eigen muziek op, koken met een podcast in mijn oren of wat was plooien terwijl ik luister naar de oefenbestandjes van mijn koor. Zalig! De kinderen kijken ondertussen niet raar meer op als ik hem op heb en dan weten ze dat ik hen niet hoor. Dat ze dan eens iets aan hun papa gaan vragen, is alleen maar mooi meegenomen 😉.

Ik kan niet meer zonder die koptelefoon

Ik ben ondertussen wat verslaafd! Want wat maken die kids van mij veel kabaal. Met ouder worden, kan ik daar precies minder goed tegen 🙈. Die momentjes zorgen ervoor dat ik rustiger ben en daardoor ook een betere mama. Het is wel een investering, want dit is helaas niet goedkoop. Maar misschien is dit wel een super leuk kerst- of verjaardagscadeau? Want het is het zeker waard. #thankmelater

Waar kan je zo’n koptefoon kopen?

Benieuwd welke koptelefoon ik heb? Die vind je hieronder, door op de link te klikken.

* Deze blog bevat affiliate links.

Gebruik jij ook een koptelefoon?

Lees ook: Mijn life hacks voor ouders: dit maakt het leven gemakkelijker.

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

4 reacties

  • Ka8leen

    Ja, ik heb dezelfde. Alleen werkt het bij mij niet . Ik hoor nog steeds alles, maar iets gedempter. Mijn zoon en man gebruiken hem ook en horen niets meer. Het werkt dus niet bij iedereen. Een kleine waarschuwing dus. Ideaal is er eerst eentje kunnen testen, want in de winkel kan dat niet

    • Mieke

      Je kan het inderdaad niet testen. Maar je kan wel de reviews lezen en die scoort wel heel goed hoor. Jammer dat hij bij jou niet werkt, bij mij werkt hij perfect. Ik wou dat ik hem vroeger had gekocht.

Een reactie achterlaten