brieven en tekeningen maken
survivaltips,  tips en trics

Thuis met kinderen tips en opdrachten

Nu we vijf weken thuis zijn met de kids, is dat voor velen niet gemakkelijk. Vooral niet als je moet werken. Daarom deel ik wat tips. Zo kan je je kleuters op een leuke manier bezig houden.

Leuke opdrachten voor kleuters

Deze leuke opdrachten kan je thuis doen met je kleinere kids/kleuters. Je hebt voor veel dingen wel een printer nodig.

1. De 3D tekening

Met de site Quiversion kun je een kleurplaat printen. Met de app Quiver kun je die dan werkelijkheid laten worden. Zo had de oudste een kleurplaat gekozen van de onderwaterwereld. Dat de vissen daarna echt begonnen rondzwemmen, vond hij geweldig.

2. Leuke zoekplaten voor kleuters en oudere kinderen

Zoekplaten zijn hier een succes. Typ een I Spy in Goodle en je vindt er heel veel. Dat vinden ze hier allebei leuk om te doen.

zoekplaten I spy kleuters

3. Yurls werkboekjes

Lagere schoolkinderen krijgen werk via de computer of leerboeken. Voor kleuters worden geen werkjes meegegeven. Dat is jammer, dus zocht ik zelf werkboekjes. Groep 1/2 is ideaal voor tweede of derde kleuter. Ik heb zelf een eerste kleuter en sommige dingen lukken ook al.

4. Brieven en tekeningen maken

Ze missen oma en opa hier. Daarom maken we tekeningen die we dan opsturen. Nu is het zo dat ze niet super graag kleuren, maar verven wel. Dus daar zijn ze wel even mee zoet. Als je kindjes heel veel tekeningen willen maken, dan kan je ze ook in de brievenbus van het rusthuis stoppen. Daar zijn ze zeker blij mee.

brieven en tekeningen maken

5. Kinderyoga

Het is belangrijk dat ze af en toe bewegen. Op deze site vind je heel veel bewegingstussendoortjes, muziekspelletjes en zelfs kinderyoga. Ook voor de allerkleinste kleuters. Zeker checken.

6. Andere tips

Het beste is om hen veel buiten te laten spelen of bak samen iets lekkers. Ook bij Jessica kan je heel wat tips vinden. Een kleuter is wel moeilijker bezig te houden dan een kind dat op de lagere school zit. Na 10 minuten willen ze weeral iets nieuws. Maar toch veel succes!

Heb je zelf nog tips om kleuters bezig te houden?
Tot gauw,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

7 reacties

Een reactie achterlaten