survivaltips,  tips en trics

Tips om kleuters bezig te houden

Nu we vijf weken thuis zijn met de kids, is dat voor velen niet gemakkelijk. Vooral niet als je moet werken. Daarom deel ik wat tips. Zelf geef ik les, dus moet ik de kinderen in school gaan opvangen. Gelukkig werken we met een beurtrol, wat wil zeggen dat ik maar één dag per week moet gaan. Ik ben dankbaar dat ik de andere dagen mijn kids kan opvangen en dat ze niet naar de opvang moeten.

 1. De 3D tekening

  Met deze site kun je een kleurplaat laten printen. Met de app Quiver kun je die dan werkelijkheid laten worden. Zo had de oudste een kleurplaat gekozen van de onderwaterwereld. Dat de vissen daarna echt begonnen rondzwemmen, vond hij geweldig.

 2. Leuke zoekplaten voor kleuters en oudere kinderen.

  Zoekplaten zijn hier een succes. Typ eens I spy in Google en je vindt er heel veel. Dat vinden ze hier allebei leuk om te doen.
  IMG_5809

 3. Yurls werkboekjes

  Lagere schoolkinderen krijgen werk via de computer of leerboeken. Voor kleuters worden geen werkjes meegegeven. Kijk dan zeker eens hier voor werkboekjes. Groep 1/2 is ideaal voor tweede of derde kleuter. Ik heb zelf een eerste kleuter en sommige dingen lukken ook al.

 4. Brieven en tekeningen maken

  Ze missen oma en opa hier. Daarom maken we tekeningen die we dan opsturen. Nu is het zo dat ze niet super graag kleuren, maar verven wel. Dus daar zijn ze wel even mee zoet. Als je kindjes heel veel tekeningen willen maken, dan kan je ze ook in de brievenbus van het rusthuis stoppen. Daar zijn ze zeker blij mee.

  IMG_5827

 5. Kinderyoga

  Het is belangrijk dat ze af en toe bewegen. Op deze site vind je heel veel bewegingstussendoortjes, muziekspelletjes en zelfs kinderyoga. Ook voor de allerkleinste kleuters. Zeker checken.

Het beste is om hen veel buiten te laten spelen of bak samen iets lekkers. Ook bij Jessica kan je heel wat tips vinden. Een kleuter is wel moeilijker bezig te houden dan een kind dat op de lagere school zit. Na 10 minuten willen ze weeral iets nieuws. Maar toch veel succes!

Heb je zelf nog tips om kleuters bezig te houden?
Tot gauw,
Mie

 

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

7 reacties

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: