Twee maanden “verlof”

Allereerst, ik weet het. Ik mag niet klagen. Twee maanden thuis, wie zou dat nu niet willen? Geen stress, geen werkdruk, geen rush. En toch…

Hetzelfde speelgoed

Als ik alleen met mezelf thuis was, dan zou ik inderdaad niet klagen. (Of toch, misschien zou ik me dan wel vervelen.) Maar nu? Geen tijd voor! Ik heb twee aapjes die mijn aandacht vragen. Twee kindjes die steeds hetzelfde speelgoed willen of altijd op hetzelfde moment op de schommel willen zitten (van beurtrollen en delen hebben ze geen kaas gegeten). Ze doen elkaar pijn en de 10 minuten dat ze zonder ruzie samenspelen zijn veruit de beste minuten van de dag.

Knutsel- en bakmoeder

Bovendien is mijn huis een speelgoedwinkel waar je je benen breekt. Mijn haren zijn zowat grijs. Ik ben veranderd in een knutsel-, bak- en troostmoeder. Mijn geduld bereikt ongekende grenzen. En ’s avonds ben ik te moe om nog iets anders te doen dan languit in de zetel te hangen. Gelukkig zijn ze elders flinker dan thuis, dus gaan we vaak naar speeltuinen of wandelen in het bos. Dan beleven we echt leuke momenten.

Geen gepuzzel

Ik weet het, ik hoef niet te puzzelen met verlofdagen. Ze moeten niet verplicht op kampjes of naar oma en opa. We hebben veel tijd samen en daar ben ik best dankbaar voor. Maar negen weken vakantie is toch echt wel lang. De laatste week doet de oudste een kamp(je). Ik weet al wie er stiekem blij zal zijn.

Tot gauw,

Mie

 

 

 

 

 

8 comments

  1. Wat een drukte is het helaas ja. Maar gelukkig zie ik veel vrolijke foto’s voorbij komen. Ik bedoel maar, is het niet overal zoals je het beschrijft? Het is alleen net wat de mensen je laten geloven. Niets zoveel toneel als social media ?

  2. Ik ben benieuwd hoe ik die zomervakanties straks ga ervaren. Ik heb dit jaar 3,5 maand verlof, maar dat is omdat we met het hele gezin gaan backpacken door Nieuw Zeeland. Daar wordt de oudste 4, dus een paar maanden later gaat hij starten met school. Als we terug zijn in Nederland. Ik weet wel dat ik mijn verlof alleen wil opnemen als er ook een reis aan geplakt kan worden, dus hopelijk gaat die insteek ook lukken zodra ze naar school moeten en de vakanties beginnen. Want die gehele periode thuis zitten met ze, is ook niet mijn ding 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *