Leuke speurtocht Draakje Fosfor in Gent
uitstapjes

Leuke speurtocht met kids in Gent: Draakje Fosfor

Zoek je ook iets tofs om in de grote vakantie te doen? Een uitstap met de kindjes waarbij je ze niet steeds moet omkopen om te wandelen? Dan is deze uitstap echt iets voor jou!

Ontdek Gent met een leuke speurtocht voor kinderen

Sinds de krokusvakantie bestaat er een super leuke speurtocht in Gent. Die is heel handig te volgen via een app op je telefoon. Een opgeladen batterij is dus zeker aan te raden. De app neemt je mee via een wandeling van 3km, ideaal voor kleine stappers.

Op zoek naar de bril van Draakje Fosfor

Ken je Draakje Fosfor? Die woont op de toren van het Belfort en is de stoere beschermengel van Gent. Vuurspuwen kan ie als de beste, voor zijn spullen zorgen vindt ie wat moeilijker. Met de Draakje Fosfor-app leggen jullie samen de laatste gevolgde route van het vriendelijke draakje af, op zoek naar zijn bril. Onderweg voeren jullie opdrachtjes uit en ontdek je Gentse weetjes. Helemaal op kindermaat.

Leuke opdrachten via de app

Welke opdrachtjes zijn er zoal uit te voeren? We moesten enkele foto’s trekken, er waren veel quizvragen en we je kon ook een puzzel oplossen. Allemaal vragen die prima op te lossen zijn voor een lager schoolkind. Je komt op heel wat bekende plaatsen in het centrum van Gent, zoals de vrijdagmarkt en het Gravensteen. Ook wandelden we door het graffitistraatje en zagen we de drie torens van Gent.

Extra aan te raden: bezoek het Belfort

We liepen voorbij het Belfort en gingen er binnen om iets te zoeken over een vraag op de app. Maar toen zagen we dat ze daar ook een leuke zoektocht hadden. Bovendien kan je (wel tegen betaling) de trappen van het Belfort beklimmen en word je getrakteerd op een spectaculair zicht boven. Daar konden we niet aan weerstaan! In het Belfort moet je op zoek naar het vermiste drakenei. We vonden het en onze middelste kreeg een pin van Draakje Fosfor, waar hij heel trots op was. ps: Je mocht ook in de torenzaal eens op de verschillende klokken slaan met een sleutel 🙂

Hoera, we vonden Draakje Fosfor zijn bril!

We deden in totaal zo’n twee uur over de zoektocht. Het was heel leuk om op het einde van de speurtocht zijn bril te vinden. Als beloning kregen de middelste nog een cadeautje. Het zat echt goed in elkaar en we vonden het een hele fijne namiddag.

Leuke speurtocht Draakje Fosfor in Gent

Nog enkele weetjes over de speurtocht van Draakje Fosfor

De speurtocht is gemaakt voor kinderen tussen 5 en 12 jaar oud, maar ook jongere bezoekertjes kunnen aan de slag met de hulp van een volwassene. Met de zoektocht ben je zo’n twee uur zoet. Vertrek zeker om 16 uur, zodat je voor 18 uur aan het eindpunt bent voor de ontknoping, met extra verrassing.

Proberen jullie deze uitstap ook uit? Echt de moeite! Downloaden maar.

Lees ook: Leuk uitstapje in Gent: de graffitiwandeling

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

2 reacties

Een reactie achterlaten