uitstapjes in West-Vlaanderen
uitstapjes

Uitstapjes met kinderen in West-Vlaanderen tijdens de zomervakantie

Uitstapjes in de omgeving West-Vlaanderen

Geen inspiratie om ergens naar toe te gaan met de kinderen deze zomer? Wel dan heb ik enkele uitstapjes voor jou. Deze plekken moet je zeker bezoeken rond de omgeving van Kortrijk. Het zijn bovendien allemaal gratis uitstapjes, dus heel goed voor je portemonnee.

Uitstapjes met kinderen

1. De Brielmeersen (Deinze)

 • Een leuk domein met diertjes en een hele toffe grote speeltuin. Daarnaast is er ook nog een doolhof dat je zeker eens moet ontdekken. (Best wel goed onthouden waar je al geweest bent en waar niet, want anders loop je er een tijdje in rond.) Veel plaatsen waar je kan picknicken, dus je kan er zeker een hele dag van maken.

2. De Palingbeek (Ieper/Zillebeke)

 • Een groot domein waar je kan wandelen of picknicken. Er is ook een leuke speeltuin aanwezig. Maar daarna moet je zeker nog iets gaan drinken in de cafetaria, waar er twee reuze springkastelen staan. Dit vonden de boys geweldig.

3. De Polygone + ’t Nonnebos (Zonnebeke)

 • Wij gaan graag wandelen, dus hier zijn we ook vaak te vinden. Onze jongens kopen we om, met de belofte dat we erna naar ’t Nonnebos gaan. Geen idee wat dit is? Een brasserie/restaurant met een leuke speeltuin en een gigantisch springkasteel. Ideaal om hun energie kwijt te raken. Er is ook een binnenspeeltuin voor als het slecht weer is. Echt een aanrader.

4. De Gavers (Harelbeke)

 • Dit provinciedomein de Gavers is een heel leuk domein waar je kan wandelen en fietsen. Sinds vorig jaar is er een nieuw waterspeelplein te vinden. Ideaal voor warme, hete dagen. Het water is niet zo diep, dus ook voor kleine kindjes is het goed te doen (mits toezicht natuurlijk). De ondergrond is van zand en met dit water, wordt het modder. Dit vond onze jongste geweldig. Vorig jaar hebben ze de ondergrond wat aangepast en nu zijn het vooral steentjes en water.

5. Parachutes bekijken (Moorsele)

 • Tijdens de zomer organiseert de parachuteclub van Moorsele jaarlijks een springweek. Tijdens die week zijn er zo’n 1000 sprongen per dag, als het weer meezit. Dit jaar was het weer wat minder, maar toch een leuke activiteit om eens van dichtbij te zien. Je ziet ze letterlijk uit de lucht vallen. *Ik weet niet zeker of het dit jaar doorgaat. 

6. Tiegembos (Tiegem)

 • Een bos waar je kids naast wandelen naar hartelust kunnen spelen in de speeltuin. Maar daarnaast kan je ook nog een bronnetje ontdekken en de brug oversteken. Het terrein is gelegen op een kleine heuvel, dus je gaat wat klimmen en dalen.

7. De Warande (Heule/Kuurne)

 • Een toffe speeltuin waar de kids zich naar hartelust kunnen uitleven. Zo is er een spinnenweb om in te klimmen, zijn er trampolines, een grote zandbak en verschillende tunnels. Er is ook een speelpleinwerking. Maar als je na 10uur gaat en voor 16uur, dan is het speelterrein vrij, want dan doet de speelpleinwerking andere dingen.

8. De Bergelen (Gullegem)

 • Sommige mensen denken dat ik daar woon. Maar dat is niet het geval, haha. Wel vind ik het een ideaal terrein om te wandelen én er is een grote speeltuin. Er is ook een grote cafetaria waar je iets kan drinken of eten. Altijd leuk!

9. Lucardi (Heule)

 • Lucardi (Heule)
  Met deze zomerse temperaturen hebben we vaak ijsjes gegeten. Waar vind je de lekkerste ijsjes? Bij Lucardi in Heule! Ze hebben er ook een kleine speeltuin.

Een gevulde zomer dus. Wie weet, misschien hebben jullie nu wel wat inspiratie voor volgend jaar?

Lees ook: Een ja-dag, hoe pak je dit aan?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

12 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: