vakantie boerderij alfonsinehoeve
uitstapjes

Vakantie op de boerderij: Alfonsinehoeve Limburg

Onlangs logeerden we in de paasvakantie op een boerderij in Limburg. Dit is een vakantiehoeve, waar er verschillende ruime vakantiewoningen bijhoren. Dat het een avontuur was, dat was zeker. Er is heel wat te doen en dankzij de sympathieke gastheer en gastvrouw voel je je meteen thuis.

Helaas was het net die week niet zo’n mooi weer. Veel regen en wind, wat voor wandelaars als wij niet zo leuk was. Ook waren onze kinderen ziek (ze hadden de buikgriep). Dat zette een domper op onze vakantie. Gelukkig is er ook veel te doen op en rond de boerderij.

Welke activiteiten zijn er te doen op de boerderij?

In het stro spelen

In de schuur lagen verschillende strobalen, waar de kinderen op mochten spelen. Ze klommen, sprongen en speelden in het stro. Gelukkig zijn er daar heel wat overalls en laarzen van verschillende maten, die je mag gebruiken. Ideaal om in te spelen.

De koeien aaien en eten geven

De jongste twee waren gek van de koeien. Koeien strelen of eten geven, dat vonden ze geweldig. Er waren daar ook enkele poesjes, die zich gewillig lieten aaien. Ook waren er kalfjes die nog meer net geboren waren of enkele die al enkele maanden oud waren.

Met de tractor of fietsjes rijden

Er staan daar een hele hoop fietsen en tractors waar ze in de stallen en ook rondom de boerderij op kunnen rijden. Ze voelden zich net een echte boer.

De koeien melken

Elke ochtend en avond worden de melkkoeien gemolken. De kinderen mochten kijken en zelfs meehelpen. Zo kan je van dichtbij eens zien hoe dit in zijn werk gaat. Ik vond het alvast erg interessant.

Het eten dichter leggen

De koeien krijgen ’s morgens hun portie eten voor de hele dag. Tegen de middag kunnen ze er niet zo goed meer aan en dan veegden we hun voer wat dichterbij. Vooral de oudste deed dit graag. Want dit was echt een zwaar karwei.

Bezienswaardigheden in de streek

De streek waar we logeerden is prachtig. Je kan er wandelen en fietsen tussen de bloesems. Ook zijn er enkele dingen die je moet gezien hebben, dus trokken we door regen en met paraplu naar de verschillende kunstwerken.

Het doorkijkkerkje in Borgloon

Het doorkijkkerkje is iets dat je moet gezien hebben als je daar in de buurt bent. Het kerkje bestaat uit op elkaar gestapelde lagen staalplaat. Je kan de omgeving zien door het kerkje, wat heel fijn is.

De tranendreef

De tranendreef is er enkel te vinden in de lente/zomer. Je kan logeren in zo’n boomtent. In de dreef hangen vier zo’n tenten. Wel tof om eens te zien.

De zwevende kapel in Borgloon

Het is precies alsof de kapel zweeft. Ook een kunstwerk, net zoals het doorkijkkerkje. Uniek in hun soort.

Gaan we nog terug?

We gaan zeker nog eens terug, want we hebben te weinig gezien van de mooie streek. Ook de kinderen willen graag nog eens teruggaan naar de boerderij. Ze vonden het erg leuk. Hopelijk wel volgende keer met gezonde kids en mooi weer dan ;-)!

Nog op zoek naar leuke uitstapjes met kinderen in de zomervakantie?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

6 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: