uitstapjes

Vakantiekriebels

We gingen eerst en weekje naar de Ardennen en daarna een weekje naar de zee. Vakantie in eigen land. Het was een zalige tijd en ik leerde er enkele lessen:

 • Mijn kids zijn zot van zand en water. De zee is dus de ideale combinatie. Maar ook in de Ardennen zijn beekjes met stenen erg tof speelgoed.DSC_0470
 • Hoe meer kids ik krijg, hoe liever ze vuil zijn. Best dat er dus geen vierde meer komt ?.  De jongste poepschuift in het zand, waardoor hij een zandspoor achterlaat en iedere avond wel een kg zand in zijn pamper had.
  fullsizeoutput_2856
  Lekker kliederen met water en zand

  DSC_0137
  Zie je het zandspoor?
 • Uitslapen doen mijn kids langs geen kanten. Elke ochtend waren we om 6 uur wakker en om 9 uur waren we al aan het wandelen in het bos. Mijn kids hebben echt geen vakantieklok. (of ze werkt niet)
 • De middelste stapt voor geen meter. Hij blijft meestal stilstaan, loopt dan tot bij ons en blijft daarna weer stilstaan, zodat er altijd een meter of twee tussen was. Zoveel afstand laten was helemaal niet nodig, want hij zat in onze bubbel. We deden drie uur over vijf kilometer… Gelukkig was de omgeving de moeite.
  DSC_0531
 • Wandelen wekt precies honger op. Want ze waren steeds maar aan het vragen of ik niet nog iets lekkers bij me had. Mama was de wandelende voorraadkist.
 • Kind 2 kan eindelijk sturen. Hij wou absoluut in de gocart, maar we namen er toch één waar je nog wat kan mee bijsturen. Maar dat was eigenlijk voor niks nodig. Hij kan het eindelijk zelf!
  DSC_0104
 • We lezen best de reviews voor we een huisje boeken. Maar nu hadden we snel iets geboekt dat super goed meeviel van prijs. Maar toen kwam de aap uit de mouw, want het waren twee huisje aan elkaar die nogal hardhorig waren. Onze buren kregen de tweede avond vrienden op bezoek en het was duidelijk plezant. Ze maakten erg veel lawaai tot 2u ’s nachts. Maar de volgende morgen kregen ze een koekje van eigen deeg en hebben we rond 6u ook veel lawaai gemaakt.
 • Toen de speelpleintjes dicht waren, leerden mijn kids de heuvels waarderen. In onze wijk is er een kleine berg, waar ze vaak op en af renden. Maar nu ontdekten ze de duinen. Ze vonden het fantastisch om zo’n 20 keer op en af te rennen. Zalig om te zien!

DSC_0010

 • De kleinste zit het liefst achteraan in de draagzak, zodat hij alles kan zien en heel de tijd kan wijzen met zijn vinger. Zo’n 10kg dragen viel eigenlijk best goed mee met deze draagzak.

DSC_0541

 • We hadden heel veel tijd voor elkaar en deden veel leuke dingen. Maar het beste van al? Tijd om te knuffelen, want dat mag nu weer alleen nog maar met mijn eigen bubbel.

fullsizeoutput_2791

Leerden jullie ook lessen tijdens de vakantie?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama.

5 reacties

Laat een reactie achter

%d bloggers liken dit: