Verboden te helpen!

Mijn zoon van drie wil graag zoveel mogelijk ‘zelleuf‘ doen. Natuurlijk juich ik dat alleen maar toe. Maar soms is het gewoon niet zo handig. Vooral niet als we nog maar VIJF minuten hebben om op school te raken.

Ik kan het zelf wel

Als ik maar iets probeer te helpen -om wat tijd te winnen- dan wordt hij boos. ‘Ik kan het zelf wel’ roept hij. Dan trekt hij de schoen die ik net aangedaan heb, weer UIT. Om hem daarna zelf aan te doen. Op zijn dooie gemak. Dat moeder ondertussen moeite heeft om kalm te blijven, daar trekt hij zich niets van aan. Zelfde verhaal met zijn jas, trui of fietshelm.

Smeken om hem te helpen

Als ik het licht in de gang aandoe, dan doet hij het weer uit om het daarna zelf weer aan te doen. Als ik de deur dichtdoe, dan doet hij die eerst weer open om dan zelf toe te doen. Dit ook met zijn gordel, stoel of het knoopje van zijn broek. Gek word ik ervan! Maar het toppunt van dit alles? Een mama die smeekt of ze mag helpen. Met bijhorende knieval. Ik vraag me soms echt af wie de baas is.

Willen jullie kids ook alles zelf doen?

 

 

12 comments

  1. Hihi zo herkenbaar met onze 3-jarige Lena. Ze wil ook zelf haar kleren aandoen en ik mag ni helpen maar ik weet ondertussen wel wat ik moet doen als de tijd krap is en ik het wil doen: gewoon zeggen ok doe jij het maar, ik ben al door. Vervolgens ga ik al naar de gang en doe de deur dicht en hup daar is het concert: mama je moet me helpen en wacht op mij ?

  2. Ook hier wil onze driejarige kleindochter alles zelf doen! Toen ik laatst opmerkte dat ze al zoveel zelf kan doen,kwam de vraag: Wil je me leren hoe ik de gordel van de autostoel open doe,oma? Dan kan ik dat ook zelf doen!! Nee,liefje,dat zal ik wel doen!!

  3. ja soms
    en soms niet

    en soms veto ik het zelf doen gewoon en negeer ik de traantjes en probeer ik later met knuffel uit te leggen dat er nu geen tijd was

    Ik draag mijn jongste ook wel eens te gemakkelijk in mijn armen gewoon om het slenterwandel tempo te vermijden.

  4. Haha heel herkenbaar! Maar niet met aan/uit kleden. Daar probeer ik nu juist in te stimuleren dat hij het zelf doet. Maar inderdaad licht aan of tuinhekje open mag ik niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *