peuterpuber

Verboden te helpen!

Mijn zoon van drie wil graag zoveel mogelijk ‘zelleuf‘ doen. Natuurlijk juich ik dat alleen maar toe. Maar soms is het gewoon niet zo handig. Vooral niet als we nog maar VIJF minuten hebben om op school te raken.

Ik kan het zelf wel

Als ik maar iets probeer te helpen -om wat tijd te winnen- dan wordt hij boos. ‘Ik kan het zelf wel’ roept hij. Dan trekt hij de schoen die ik net aangedaan heb, weer UIT. Om hem daarna zelf aan te doen. Op zijn dooie gemak. Dat moeder ondertussen moeite heeft om kalm te blijven, daar trekt hij zich niets van aan. Zelfde verhaal met zijn jas, trui of fietshelm.

Smeken om hem te helpen

Als ik het licht in de gang aandoe, dan doet hij het weer uit om het daarna zelf weer aan te doen. Als ik de deur dichtdoe, dan doet hij die eerst weer open om dan zelf toe te doen. Dit ook met zijn gordel, stoel of het knoopje van zijn broek. Gek word ik ervan! Maar het toppunt van dit alles? Een mama die smeekt of ze mag helpen. Met bijhorende knieval. Ik vraag me soms echt af wie de baas is.

Willen jullie kids ook alles zelf doen?

 

 

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

12 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: