verschillen tussen mijn eerste en derde zwangerschap
tweede trimester,  zwangerschap

De verschillen tussen mijn eerste en derde zwangerschap

Ik ben nu voor de derde keer zwanger (Eigenlijk voor de vierde keer, want toen ik de eerste keer zwanger was, verloren we ons vlinderkind aan 8 weken). De baby is nu zo groot als een krop sla. Toen ik er even over nadacht, zijn er best wat verschillen tussen mijn eerste en derde zwangerschap.

Verschillen tussen eerste en derde zwangerschap

Toen ik voor de eerste keer zwanger was, beleefde ik alles veel intenser. Er was ook tijd voor. Bij mijn derde zwangerschap probeer ik vooral nog mijn andere kids in leven te houden. Ik heb het gevoel dat er dus er wel wat verschillen zijn.

Lijstje van verschillen zwangerschap

Daarom maakte ik een lijstje met enkele verschillen. Zo wordt het duidelijk wat ik bedoel.

Elke nieuwe week

 • – bij de eerste zwangerschap: ik lees telkens wat er elke week gebeurt en weet precies hoeveel weken en hoeveel dagen ver ik ben.
  – bij mijn derde zwangerschap: weeral een week voorbij? Hoeveel weken zijn we nu precies? De dagen weet ik al helemaal niet meer. De app op mijn telefoon zorgt daarvoor.

Alles rond krijgen

 • – bij de eerste zwangerschap: het geboortekaartje en de zakjes voor de doopsuiker waren al klaar tegen dat ik 30 weken ver was.
  – bij mijn derde zwangerschap: Euh…laat ons zeggen dat we nog wat werk hebben. Ik ben onlangs in actie geschoten (28 weken) om de doopsuikerzakjes zelf te naaien. Ja, verklaar me zot, maar ik wil dat zelf doen. We hebben al een soort idee voor het geboortekaartje, maar dat is het dan ook. Hopelijk blijft meneertje nog wat zitten.

De kinderkamer

 • – bij de eerste zwangerschap: ik had alles in huis voor de baby. De babykamer was af en ik had een boekje met de echo’s vol geplakt.
  –  bij de derde zwangerschap: De kinderkamer is er, maar wordt nu gebruikt als rommelhok. De muren hebben een likje verf nodig. En de echo’s? Die liggen in een map, te wachten tot ik eens tijd vind.

Gezond eten

 • – bij de eerste zwangerschap: ik lette op alles wat ik niet mocht eten. Ik at veel fruit, groenten. Ik deed echt mijn best.
  – bij mijn derde zwangerschap: ik let nog steeds goed op. Maar dat gezond eten is toch wat ver te zoeken. Na een hele dag met de twee bengels, vind ik dat ik een verzetje verdiend heb (no alchohol trouwens, daar ben ik nogal principieel in)

Zwangerschapskledij

 • – bij de eerste zwangerschap: ik ging pas zwangerschapskledij kopen toen ik ongeveer 16 ver was. Wat was het leuk om dit te kopen en wat keek ik uit naar die dikke buik.
  – bij mijn derde zwangerschap: toen ik 10 weken ver was, had ik al zo’n zwangerschapsbroek nodig. Je zag duidelijk dat ik zwanger was en die kledij ben ik ondertussen zat. Gelukkig mocht ik van manlief wat nieuwe stuks kopen. Ik blijf wel fan van de broeken, geen knopen, gewoon aantrekken die handel.

Bevalling

 • – bij de eerste zwangerschap: ik zal wel zien of ik epidurale wil. Wat ben ik nieuwsgierig over wat gaat komen.
  – bij mijn derde zwangerschap: Geef me die drugs maar, want ik weet nu al dat mijn bevallingen uuuuren duren. Ik weet al wat gaat komen, dus ik ben toch wat bang, omdat ik nu weet hoeveel er fout kan lopen.

Dromen over

 • – bij de eerste zwangerschap: wat ik vaak deed was dromen over een schattig kindje en verlangend uitzien tot het zo ver was.
  – bij de derde zwangerschap: geen tijd om te dromen. De andere twee houden me wel bezig. Ik moet er toch voor zorgen dat ze blijven leven hé. Als ze ruziemaken, dan denk ik: “Aargh! Hoe gaat dat dan zijn met drie?” Maar dat verlangen is er gelukkig wel. In drievoud.

Verliep het bij jullie ook zo?

Tot gauw,
Mie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

2 reacties

Een reactie achterlaten