Wonderweekend slapen in een tent
inspiratie

Vijf beelden, vijf dingen #3

Dit zijn vijf foto’s die iets meer vertellen over de afgelopen tijd. Onder de foto’s geef ik straks meer uitleg. De inspiratie kreeg ik van Evi, dus neem zeker eens een kijkje op haar blog.

Wonderweekend slapen in een tent
Mooie zonsondergangen
Eerste communie van de oudste
Kleintjes word je nooit beu
Gezinsfoto met kinderen
 1. Eind augustus gingen we naar het Wonderweekend in Meise. Dat is een soort festival, maar dan speciaal voor kinderen. Het was geweldig. We deden het blotevoetenpad, genoten van een show, maakten een spooklichtje, deden workshops… Maar het leukste van alles? Slapen in een kartonnen doos. Helaas voor ons passeerde er die avond een onweer met hevige regen. We werden kletsnat, maar gelukkig bleef het in de doos droog. Oef zeg!
 2. Nu ik weer aan het werk ben, is het zoeken tussen een goed evenwicht waarbij ik mezelf niet vergeet. De afgelopen maanden heb ik geleerd hoe belangrijk zelfzorg is. Elke avond ga ik dus nog een wandeling maken of een toertje lopen. De afgelopen maand september werd ik getrakteerd op talloze, prachtige zonsondergangen. Zalig.
 3. Eindelijk was zijn dag er! Door Corona werd het enkele maanden uitgesteld. Maar hier is hij, mijn blinkende communicant. Wat ben ik trots. De viering was prachtig en de tranen van ontroering zaten klaar. Helaas was het slechtste weekend van oktober qua weer. Gietende regen, dus belden we het springkasteel af. Maar ondanks het weer werd het toch een hele fijne dag.
 4. Er kwam een baby bij in onze familie. Ik werd opnieuw tante, hoera. Soms denk ik: ‘Waarom wou ik ook alweer drie kids?’ Vooral als ze wenen, zeuren of ruziemaken. Maar als ik een baby vastheb, dan weet ik het weer. Dat kleintje in je armen, dat is toch het beste gevoel ooit (als het niet weent tenminste). Baby’s blijven mijn zwakke plek, maar ik weet zeker dat we nu stoppen hoor. Anders is er helemaal geen tijd meer voor mezelf.
 5. Nu we toch professionele foto’s maakten, wou ik graag enkele gezinsfoto’s. Want ze veranderen zo snel. Ik ben er heel blij mee. Zie je ook dat onze kledij op elkaar afgestemd is? Ja hoor, moeder ging all the way ­čśů.

Wat deden jullie de afgelopen tijd?

Lees ook: Vijf beelden, vijf dingen 2

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

5 reacties

 • inge

  Wat een mooie momenten!
  Mooie gezinsfoto’s ook. Super waardevol. Een bijzondere mijlpaal weer de eerste heilige communie (onze oudste volgend jaar april/mei)

 • mama

  Ja,Mieke,Je mag trots zijn op je gezinnetje.Watwaren jullie allemaal prachtig op het communiefeest.Ontroering was er ook bij de beide grootouders,ook fierheid om wat Matthias in de kerk vertolkte.Ik zag duizend sterretjes in zijn oogjes blinken.
  Blij dat je weer je plek gevonden hebt in je activiteiten en zo verstandig bent om goed voor jezef te zorgen.
  Doe zo maar verder,dikke x

 • Evi

  Wat een mooie foto’s zeg! En zalig dat je deze rubriek overnam. Doet mij er trouwens aan herinneren dat ik hem dringend ook nog eens nieuw leven moet inblazen want ik vind die heerlijk om te lezen bij anderen en ook om zelf te maken ­čśë

Een reactie achterlaten