Onze puppy Simba
inspiratie

Vijf beelden, vijf dingen #4

Soms heb ik even wat minder inspiratie en het leek me leuk om deze blog nog eens van onder het stof te halen. De rubriek zag ik al bij Evi en het is zo’n leuke. Dus ga daar zeker ook eens kijken.

Vijf beelden, vijf dingen

Ik neem jullie aan de hand van foto’s mee in de afgelopen maanden van mijn leven. Er zijn toch een aantal dingen die jullie waarschijnlijk nog niet weten, tenzij je mij op Instagram volgt ;-).

Foto van onze communicant
Onze puppy Simba
Weekendje Luik met mama en zus
Zwembrevetten gehaald
Wandeling in de Ardennen

1. Onze communicant
De middelste deed zijn communie. We hielden het feest in de Warande, een groot speeldomein waar ze naar hartelust konden spelen. Want wij vinden dat een communie echt een kinderfeest mag zijn. We aten ’s middags overheerlijke pizza’s van Attorno. Een dikke aanrader die pizza’s, want ze worden gebakken in houtovens. Als dessertje was er een ijsje van een ijsjestruck die langskwam. Het was een mooi feest.

2. Onze puppy Simba
We hebben sinds januari een puppy in huis. Meet Simba, onze knuffelbeer. Een collega van ons kreeg een nestje en we waren al van plan om weer een hondje in huis te halen. Dus het leek het ideale moment. Het is fijn om weer een speel-en wandelkameraad te hebben. De jongens vinden het geweldig. Alleen is een puppy wel behoorlijk wat werk: zindelijkheidstraining, hondenschool, gaan wandelen, opvoeden… Ik heb het toch wel wat onderschat. Er kruipt veel tijd in als je het goed wil doen (precies een nieuwe baby erbij). De jongens laten ook veel spullen slingeren, waardoor Simba vaak de kans krijgt om aan schoenen te knabbelen of sokken te pikken. Ik mocht al drie boeken overkopen van de bib waar hij zijn puppytandjes had ingezet… Maar gelukkig is hij ook erg lief en ’s avonds een avondwandelingetje doen is mijn favoriete tijdsbesteding geworden.

3. Weekend Luik met mama en zus
Eén keer per jaar gaan we op weekend met de vrouwen. Met mijn mama en zus dus. Deze keer mocht ik kiezen en ik koos voor Luik. Een gezellige stad waar we heel wat gezien hebben. Het hoogtepunt is toch wel de trappen en de markt op zondagmorgen. Zeker een aanrader.

4. Zwembrevet 400m
Op school nemen ze geen zwembrevetten meer af, daar hebben ze geen tijd voor. Maar als je eens gaat zwemmen, dan kan je aan de redders vragen om een zwembrevet te zwemmen. De oudste wou graag een nieuw brevet, want hij heeft alleen nog die van 25m gezwommen. Hij wou 100m proberen. Maar toen hij bezig was, was hij niet te stoppen. Daardoor zwom hij ineens 400m aan één stuk. De volgende keer probeert hij 800m of misschien wel direct 1000m? Trots op zijn doorzettingsvermogen.

5. Tripje Ardennen
Mijn oudste heeft autisme. In juli ging hij voor de eerste keer op een kamp speciaal voor kindjes met autisme. Dat kamp ging door in de Ardennen en er wordt verwacht dat de kinderen tot daar gebracht worden. Dat deden we dus. De twee andere bleven bij oma, we reden naar de Ardennen met de oudste. Nadat we hem goed afgezet hadden, bleven we 1 nachtje slapen, omdat we anders te lang in de auto moesten zitten. De volgende dag trokken we eerst nog onze wandelschoenen aan vooraleer we naar huis reden. De wandeling was een ladderwandeling, met veel klimmen en dalen. Maar ook met mooie uitzichten, met deze foto als resultaat.

Wat hebben jullie de afgelopen weken zoal gedaan?

Lees ook: Vijf beelden, vijf dingen #3

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

4 reacties

 • Evi

  Oh wat heerlijk zeg dat je die rubriek overneemt! Zalige foto’s ook 🙂 En dat zwembrevet, dat doen ze hier tijdens de privé zwemlessen. Want bij ons op school doen ze daar inderdaad ook niet meer aan mee 🙁

 • Goofball

  oh ik ben net aan het kijken om familieweekend in stad Luik te plannen. Nog leuke tips (die haalbaar zijn voor 80jarige. en eventueel weerbestendig).

  amai direct 400m , superstraf!

  moest je na dat kampje dan opnieuw de hele rit naar de Ardennen maken?

  • Mieke

   La Batte op zondagmorgen is fijn om te doen. Dat is de zondagmarkt. Verder die trappen, maar met een 80-jarige zal dat al moeilijker zijn. Ja, na het kampje moesten we die rit heen-en terug doen, dus volgend jaar plannen we dit anders.

Een reactie achterlaten