Carnaval in Gullegem
uitstapjes

Vijf uitstapjes met kinderen in de krokusvakantie rond Kortrijk

Geen inspiratie om ergens naartoe te gaan met de kinderen deze krokusvakantie? Wel dan heb ik vijf leuke uitstapjes voor jou. Deze plekken zijn zeker een aanrader om te bezoeken in de krokusvakantie.

Vijf uitstapjes met kinderen in de krokusvakantie

Hieronder zijn er enkele leuke tips als je in de omgeving van Kortrijk bent deze krokusvakantie.
Lezen jullie mee?

1. Carnavalstoet in Gullegem

Op 11 februari is het zover. Dan is er een heuse carnavalstoet in Gullegem. Er zijn zo’n 40-tal deelnemers waaronder verenigingen, fanfares en vriendengroepen. Je kan er indrukwekkende wagens bewonderen en de kinderen kunnen zich verkleden en met confetti gooien. Er wordt met snoep gegooid én iedereen is er altijd vrolijk. Het is bovendien gratis!

Carnaval in Gullegem

2. Spinrag 2024: Geef je dromen vleugels! – Kortrijk

In alle drukte op zoek naar tijd om samen te genieten? Dat kan tijdens Spinrag! Want ook tijdens de verbouwingen van Schouwburg Kortrijk blijft Spinrag the place to be voor jong publiek.

Er is voor elk wat wils. Zowel voor kleintjes als voor grotere kinderen. Wij hebben alvast twee activiteiten geboekt en doorheen de week zijn er bovendien nog activiteiten waar je niet voor hoeft te reserveren. We zien het helemaal zitten. Dus als het een hele week slecht weer wordt, dan zitten we lekker binnen 🙂

Spinrag krokusvakantie kortrijk

3. Voorleesuurtje in de bib in Kortrijk

Zijn je (klein)kinderen dol op verhaaltjes en jij stiekem ook? Op zaterdagvoormiddag 10 en 17 februari 2024 kan je genieten van een voorleesuurtje met als thema’s ‘Schatje’ en Hoofddeksels’. Helemaal gratis. Voor kinderen vanaf 3 jaar, maar ook broers en zussen zijn welkom. Je hoeft niet in te schrijven.

4. Lasercutten voor dummies – bib Kortrijk

Dit is dan weer voor oudere kinderen. Leer tijdens deze workshop alles over lasercutten en maak je eigen ontwerp om te snijden of te graveren. Na 3D-printen is lasercutten nu de nieuwste rage! Je komt het tegenwoordig overal tegen zonder het soms op te merken. Op welk materiaal kan je zoal gaan laseren en hoe ga je te werk? Samen leren we alles over de lasercutter en maken we een ontwerp met Inkscape. Wel vooraf in te schrijven.

5. Speelfabriek superhelden – Deelfabriek Kortrijk

Welkom op de Speelfabriek. Een gratis spelmoment voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Bazart de jeugdbeweging komt langs met een activiteit van superhelden. Lijkt me super leuk! Pas op: deze is wel pas op 23 februari, de woensdag na de krokusvakantie. Allen daarheen.

Heb je ook leuke tips? Laat ze hieronder even weten.
Lees ook: leuke uitstapjes in de zomervakantie

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

4 reacties

Een reactie achterlaten