uitstapjes

Vijf uitstapjes met kinderen tijdens de zomervakantie in Kortrijk

Geen inspiratie om ergens naar toe te gaan met de kinderen deze zomer? Wel dan heb ik vijf leuke uitstapjes voor jou. Deze plekken moet je zeker bezoeken rond de omgeving van Kortrijk. 

Vijf uitstapjes in de omgeving van Kortrijk

Hieronder zijn er enkele leuke tips als je in de omgeving van Kortrijk bent deze zomervakantie.
Lezen jullie mee?

1. Pop-up Speeldorp Dadipark

Herinneren jullie nog Dadipark van vroeger? Wel, ze hebben dit proberen na te maken in een speeldorp pop-up. Pure nostalgie! In juli kan je er naar hartelust komen spelen. Er is heel wat te doen: springen op springkastelen, je kan er rijden met gocarts, er is een klein doolhof, er zijn trampolines… Kortom de kinderen zijn daar koning. De toegang is bovendien gratis! Nog tot 23 juli in Dadizele. Haast je maar 🙂

Dadipark uitstapje in Dadizele
Leuke springkastelen in Dadipark

2. Wildebras in Kortrijk

Zin om te komen spelen in de wildernis? Dit kan op het schiereilandje in het Van Raemdonckpark. Je kan er spelen in de natuur en naar hartelust bouwen. Elke vrijdag en zaterdag in juli en augustus van 14u tot 17.30u kan je terecht bij Wildebras. Je doet ze best speelkledij aan, want het zou wel eens kunnen dat ze wat vuil zijn achteraf…

3. De parkiet in Heule

In het park van Heule kan je op zaterdag- of zondagnamiddag terecht bij de Parkiet om leuke spelletjes te spelen. Je kan er spelletjes ontlenen om dan samen met familie en vrienden te spelen in het park. Buitenspelen doen we veel minder vaak dan vroeger en dat is jammer. Vandaar dit initiatief. Komen jullie ook spelen? Je checkt best op voorhand hun Facebookpagina.

4. Maïslabyrint in Sint-Denijs (Zwevegem)

Zoek je een activiteit om de kids een hele middag zoet te houden? Wel, zoek niet langer. Dit doolhof is even groot als vijf voetbalvelden en je hebt dus veel kans om er te verdwalen. Laat de kinderen de weg maar zoeken. Mijn kids waren super enthousiast en liepen steeds voorop. Daarnaast is er ook zoektocht voor de kleinsten voorzien in het doolhof. Meer lezen? Ik blogde al eens over het maïslabyrint.

5. Het Sterrebos in Rumbeke

Je kan er leuk wandelen, want er zijn verschillende wandelpaden die in een stervormig patroon liggen. Vandaar de naam Sterrebos. Er is een vijver en er zijn leuke grasvelden. Daarnaast is er ook een leuke speeltuin waar je naar hartelust kan spelen. Ook aan de ouders is gedacht, je kan er iets drinken of genieten van een tussendoortje, terwijl je kids zich uitleven.

Uitstapje naar het Sterrebos

Leuke activiteiten in West-Vlaanderen

Hebben jullie nog leuke uitstapjes om te doen? Lees ook: Leuke uitstapjes met kinderen in de zomervakantie. Er zijn nog heel wat speeltuinen of leuke plekjes die zeker een bezoek waard zijn.

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

5 reacties

Een reactie achterlaten