Waarom ik zo graag een derde kind wou
tweede trimester,  zwangerschap

Waarom ik een derde kind wou

Sommige mensen vragen me dit. Of omdat ze denken dat ik graag een meisje heb, want nu heb ik twee jongens. Natuurlijk zou dit leuk zijn, maar dit is niet de echte reden waarom ik een derde kind wou.

Ons derde kind is echt gewenst

Het is niet zo dat ik me per se nog eens wou voortplanten of dat we geen weet hebben van voorbehoedsmiddelen. Nee, ons derde kind is echt gewenst.
We gingen ook niet over één nacht ijs. Want een derde kind betekent een grote hap uit het gezinsbudget (waarbij de verandering van Famifed naar Fons (kindergeld), voor ons een verlies van €100 per maand oplevert. Laat staan per jaar…) en dat vonden we toch wel een issue. Maar we zijn bereid om het wat met wat minder te doen.

Zolang ons huis maar vol liefde is

Als je een kind op de wereld zet, dan moet je daarvoor zorgen. Dat weten we. Ik weet best dat het pittig zal worden. Dat ik meer dan eens met mijn handen in mijn haar ga zitten. Of zo vermoeid ga zijn dat ik dingen vergeet. Of gewoon overal wil slapen. Maar langs de andere kant denk ik dat het ook zo leuk zal zijn. Ik hoop dat ze goed overeenkomen later en veel aan elkaar gaan hebben (de ruzies die ze eerst gaan maken, daar denk ik nog niet te veel aan). Geef toe, een huis vol liefde en animatie. Wie wil dat nu niet?

Babyperiode afsluiten

Ik weet nu met 100% zekerheid dat dit mijn laatste kind wordt, dus ik kan die babyperiode echt afsluiten. Daar ben ik vooral dankbaar voor. Laatste keer zwanger, laatste keer bevallen (hoewel twee keer ook al genoeg was) en laatste keer alles nog eens opnieuw mogen meemaken. Ik ben niet jaloers op zwangere buiken, mijn eierstokken rammelen niet meer als ik naar pasgeboren baby’tjes kijk (of toch maar een klein beetje…) en het voelt nu al aan als compleet.

Lukt het wel?

Soms besluipt me de angst en denk ik: krijg ik wel alles gedaan? Ik heb maar twee billen en twee handen voor drie kindjes. Maar dan zegt mijn man: ik heb ook nog twee handen. En das waar, ik sta er niet alleen voor. We zitten hier samen in.

Een avontuur wordt het zeker en vast. But I’m in for the ride with my crazy crew ❤.

Tot morgen!
Mie (19/40)

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

2 reacties

Een reactie achterlaten