
Wasbare luiers
Het klimaat is echt een actueel thema en dat kan ik alleen maar toejuichen. Een derde kind op de wereld zetten, blijkt echter geen goede zaak voor ons milieu. Dus zocht ik hoe we dit kunnen compenseren. Zo kwam ik uit bij wasbare luiers. Veel beter voor het milieu, wegens minder afval. En als je hoort wat er tegenwoordig allemaal in die wegwerpluiers zit, daar word je niet blij van.
Iets hield me tegen, want geef toe, met zo’n kleintje heb je al zoveel extra was. Vooral als het opnieuw een refluxkindje zou zijn als Thomas. Na elke maaltijd kwam er heel wat melk terug. Drie verse pakjes op een dag kreeg dat kind aan en dan nog was het behelpen met hopen tetradoeken. Dus zelf wassen zie ik niet zitten.
Washcot: ze wassen zelf de luiers
Maar ik kwam via Instagram (mijn verslaving) uit bij Washcot. Hebben jullie daar al van gehoord? Zij verlenen een prima service. Elke week komen ze aan huis en brengen wasbare luiers mee. Die kan je huren en hoef je dus niet te kopen. Er zijn verschillende pakketten volgens de hoeveelheid die je nodig hebt. De vuile luiers nemen ze die dag weer mee. Je hoeft die niet te wassen, uit te schrapen of iets mee te doen, behalve in een zak stoppen. En that’s it. Dit leek me een veel beter plan.
Hoe ziet dat er dan uit?
Maar natuurlijk wou ik dat eerst eens zien. Dus zijn ze enkele weken geleden naar ons huis gekomen om dit eens allemaal te tonen. En we waren al snel overtuigd. De wasbare luier is heel erg zacht en met drie knoopjes die je moet dichtdoen. Een beetje zoals bij een body. Soms kan het wel zijn dat ze gaan lekken, bv. als kindjes al wat langer slapen, maar dan bestaan er van die overbroekjes. Dit moet je wel zelf aankopen, dus heb ik er drie gekocht. Met leuke prints zodat ik daar toffe foto’s mee kan maken ;-).

Voordelen en nadelen
Naast goed voor het milieu zijn er heel wat voordelen verbonden aan wasbare luiers. Ze zijn heel zacht voor babybilletjes, er zit geen rommel in en kinderen worden sneller zindelijk met wasbare luiers. Daardoor komt de prijs van het huren en pampers kopen met talloze acties wel overeen denk ik.
Een nadeel misschien? Ze vallen nogal groot uit, toch voor heel kleine baby’tjes. Dus gebruiken we de eerste weken misschien nog echte pampers. Maar dan wel ecologische wegwerpluiers die niet schadelijk zijn voor het milieu. We zullen zien. En natuurlijk moet je de luiers steeds meenemen naar huis als je op uitstap bent. Je kunt ze niet zomaar weggooien. Maar er bestaat zo’n luiertas waar je dit in kan bewaren. Dit is ook wel zelf aan te kopen. Als je op reis gaat voor twee weken, dan lijkt me dit redelijk onhaalbaar. Tenzij je tijdens de terugrit in een stinkende auto wil zitten. Maar dan kan je ook die ecologische luiers gebruiken.
Wij zijn enthousiast
We gaan het proberen en zien of het handig is of niet. Je kan de service na één maand gewoon stopzetten, als je het echt maar niks vindt. Maar we zijn alvast enthousiast. Wordt vervolgd dus. Ik heb ook al wasbare doekjes aangekocht (die moet je wel zelf wassen) en zeep die beter afbreekbaar is voor het milieu. Je kan daar zo ver ingaan als je wil, want ze hebben een hele webshop, maar dit is een goed begin.
Dit was trouwens mijn 20ste blog, de helft is binnen! Zijn jullie al die spammail nog niet beu ?? Bedankt trouwens om zoveel te komen lezen en voor jullie reacties ❤!
Dit was een post puur uit enthousiasme. Ik word niet gesponsord.
Tot morgen,
Mie (20/40)


6 reacties
Martien Deketelaere
Fantastisch Mie , die leuke spots van jou, die super makkelijk lezen, echt aangenaam…….! Je bent een supermama
miekids
Dank je, wat fijn om te horen :-). Leuk dat je komt lezen.
Lieve Casier
Onze dochter gebruikt ook wasbare pampers en is er supercontent mee,wast ze zelf ,’t is wel haar eerste baby.En wanneer ze op stap gaat gebruikt ze ecologische pampers.Het is te doen hoor,ik hoor haar niet klagen.Dus doen! Ik wens je veel succes.Trouwens onze schoondochter ,eergisteren bevallen zal er ook mee starten.
miekids
Dank je! We gaan het zeker proberen ☺️.
Pingback:
Pingback: