weetjes over miekids
persoonlijk

36 weetjes over mezelf

Vandaag ben ik 36! Happy birthday tot me! Ik zit in de leukste leeftijdscategorie nu. Al wat ouder en wijzer dan mijn jonge, onzeker twintiger en nog (enkele jaren) niet in de veertig. Vandaag vertel ik jullie 36 weetjes over mezelf.

 1. Ik hou niet van koffie. Het liefste drink ik thee.
 2. Een echt lentekind ben ik. Geboren op de eerste dag van de lente en dit is ook gewoon een heel leuk seizoen. Alles begint weer te bloeien en de zon is vaak van de partij.
 3. Clousea-fan!
 4. Juf van het derde leerjaar. Ik werk nu wel halftijds.
 5. Geen fantastische danser, maar Zumba lukt voor mijn benen nog net.
 6. Zot van de zee, dat is mijn favoriete vakantiebestemming.
 7. Animatrice van dienst voor mijn drie zoontjes.
 8. Chocolade is mijn zwakte. Vooral die van de Action, de Daim, zot lekker!
 9. Klein, ik ben maar 1m58. Vroeger vond ik dat niet zo leuk. Soms nog altijd niet, maar het heeft ook voordelen (zoals bv. in het vliegtuig of als ik achter mijn kids moet kruipen in de speeltuin)
 10. Altijd enthousiast (na voldoende slaap)
 11. Ik zing graag en zing sinds een drietal jaar ook in een popkoor Voices.
 12. Geen ochtendmens en ook geen avondmens. Ik denk dat ik een overdagmens ben ๐Ÿ˜‰
 13. Verslaafd aan boeken lezen #nevernotreading.
 14. Van kleuren word ik helemaal zen.
 15. Schminken vind ik tijdverspilling. Daar heb ik gewoon geen tijd voor ’s morgens. Gelukkig heb ik een babyface, dus zie ik er meestal wel redelijk uit. Het laatste jaar smeer ik nu wel een dagcrรจme op mijn gezicht, al durf ik dat soms ook te vergeten.
 16. Sinds dit jaar ga ik twee keer per week lopen. Op woensdagmorgen en in het weekend. Het maakt mijn hoofd leeg en ik heb er zo’n deugd van.
 17. Vorig jaar kreeg ik een depressie en sindsdien ga ik naar de psychologe. Deze maand zei ze me dat ik eigenlijk niet meer moet gaan, dat ik goed bezig ben. Trots op mezelf!
 18. Bloggen is mijn goedkope therapie!
 19. Ik hou van mijn drie kids, maar soms wil ik graag wat meer tijd voor mezelf.
 20. Geen tekentalent hier. Mijn jongens hebben dit dan ook niet meegekregen.
 21. Knutselen en collages maken doe ik wel graag. Mijn jongens zijn minder enthousiast. Gelukkig kan ik me uitleven met de leerlingen uit mijn klas.
 22. Bakken is ook een hobby. De kindjes helpen graag mee, vooral met versieren van cupcakes of koekjes.
 23. Heel lang deed ik elke avond een avondwandeling. Maar toen het donker werd, kreeg ik schrik. Geen held in het donker hier. Daarom ben ik blij dat het weer wat langer klaar is.
 24. Groene vingers heb ik totaal niet. Van onkruid uitdoen word ik zelfs humeurig.
 25. Zonnekloppen is niks voor mij. Ik krijg het al snel te warm of verveel me. Geef mij maar wat cultuur en avontuur.
 26. Mijn oudste zoon kreeg het label ASS. Ik voelde me erg alleen, maar sinds oktober kom ik elke maand samen met allemaal andere mama’s die ook kindjes hebben met ASS. We begrijpen elkaar en ik vind er herkenning en steun. Zo dankbaar voor de MamASS!
 27. Mijn leven is nogal gestructureerd. Dit moet ook wel voor onze zoon. Zo hebben we heel wat picto’s hangen en ook een weeklijn met maaltijden en hobby’s. Als er iets verandert, dan kan hij daar niet goed mee om.
 28. Ben helemaal voor het milieu. Zo koop ik deo in een potje, gebruik ik een shampooblok en wasbare maandverbanden. Daar blog ik nog eens over.
 29. Planten en ik gaan niet zo goed samen. Gelukkig ben ik beter met kinderen ๐Ÿ˜…. Nu de commode weg is, hebben we een plantenhoekje in ons huis. Ik ga het nog leren, ik geef niet op.
 30. Met mijn blog wil ik de roze wolk van het moederschap doorbreken. Het is okรฉ om toe te geven dat het soms best vermoeiend en pittig is.
 31. Een stresskip ben ik wel. Al probeer ik me bij mijn kids in te houden, anders gaan die net zo flippen als ik. Dat is nu ook weer niet de bedoeling…
 32. Mijn kids zijn mijn lang leven. Ik ben elke dag dankbaar dat ze er zijn. Ook al is het soms gek druk.
 33. Graag wil ik iets meer doen met mijn schrijftalent. Ik schreef al een mamaboek, maar er zijn nog geen enthousiaste uitgevers. Hopelijk komt dit nog.
 34. Sinds een halfjaar eet ik alpro yoghurt en drink ik alpro melk. Dit voor het milieu, maar ik vind het ook erg lekker.
 35. Je mag me voor niks wakker maken. Mijn slaap is heilig! Dat heeft de jongste nog niet helemaal begrepen.
 36. Ik kan genieten van een mooie lucht in de ochtend of de avond. #vergeetniettekijken

Wat weet ik nog niet over jullie?

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

12 reacties

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: