Wereld Autisme dag je bent een kei
autisme zoon

Wereld Autisme dag: onze kinderen zijn KEIen!

Vandaag is het Wereld Autisme dag. Een dag om meer begrip te vragen voor mensen met autisme. Dat is nu ook mijn wereld geworden, want mijn oudste zoon heeft autisme. Speciaal voor hem daarom deze blog.

Thema Wereld Autisme dag: een kei voor autisme

Het thema van de Wereld Autisme dag is een KEI voor autisme. Je kan een kei beschilderen en delen via sociale media. Of je kan een pin kopen met bijhorend kaartje om te geven aan iemand. Het doel van de campagne: een stimulans geven aan de autismevriendelijkheid in Vlaanderen door autisme op een concrete en positieve manier in de keiker, eh… kijker te zetten.

Onze kinderen zijn anders, maar even mooi

Autisme hebben is niet gemakkelijk. Het is elke dag een zoektocht, dat zie ik bij mijn zoon. Als mama wil ik hem zoveel mogelijk beschermen. Maar het is ook mijn taak om hem te leren omgaan met onze hectische, chaotische wereld. Autisme gaat niet weg. Onze kinderen zullen ermee moet leren leven. Ze zijn anders, maar ze zijn even mooi als elk kind. Op hun eigen manier. Het zijn echte doorzetters, dat bewonder ik zo in hen.

Ze zijn KEI bijzonder

Het autisme van mijn zoon zit hem vaak in de weg. Het belemmert hem, op school heeft hij last van al die prikkels. Op de blog probeer ik met mijn artikels over autisme mensen te helpen. Die herkenbaarheid vinden en tips uitproberen, kan veel doen. Ik hoop dat het autisme voor onze kinderen op een dag niet alleen een belemmering zal zijn, maar ook een kracht. Dat de mensen door die façade heen kunnen kijken en zien wat een geweldige kinderen wij hebben. Wat ze zijn KEI bijzonder.

Beschilder een kei

Ik beschilderde een kei voor mij zoon. Want hij is nu eenmaal een kei en ik ben trots op hem.

Wereld Autisme dag je bent een kei

Doen jullie ook mee?

Lees ook: Kinderen met autisme mogen er ook zijn!

Wereld Autisme dag keien kinderen

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

2 reacties

Een reactie achterlaten