zelf Halloweentocht organiseren straat
inspiratie,  uitstapjes

Hoe organiseer je gemakkelijk een Halloweentocht in jullie straat?

Halloween, het overgewaaide feest van de Amerikanen, is ondertussen niet meer weg te denken uit ons land. Daarom deden we er dit jaar ook voor de eerste keer aan mee met onze straat. Hoe we dat deden vertel ik jullie in deze blog.

Organiseer zelf een Halloweentocht in de straat

Toen ik zelf klein was, bestond dit feest hier nog niet. Maar de kinderen vonden het geweldig om te gaan aanbellen bij de buren. Die glinsterende snoetjes zien, daar doen we het voor. Hieronder volgen enkele tips.

Tip 1: Maak de buren warm

Zet een berichtje op Facebook of verdeel briefjes in de brievenbus. Maak de buren warm om mee te doen, want het wordt veel leuker als er veel mensen deelnemen.

Tip 2: Laat een lichtje branden als ze mogen aanbellen

Als er een kaarsje brandde voor de deur, dan mochten ze aanbellen. Was het donker, dan werd er niet aangebeld. Dit is een gemakkelijke manier om te zien wie er meedoet en dan worden de andere buren niet gestoord.

lichtje branden voor deur

Tip 3: Spreek een begintijd af

Wij hadden een begintijd afgesproken. Ze mochten rond 17.30u beginnen bellen, zodat iedereen de tijd kreeg om zich te organiseren. Rond 20u was het afgelopen, perfect voor bedtijd.

Tip 4: Zorg voor een gevulde snoeppot

Het enige wat je in huis moet hebben is snoep. Telkens als er kids aanbellen, laten ze je schrikken en dan mogen ze eens grabbelen in de snoeppot. Simpel en toch geniaal voor de kids.

een gevulde snoeppot voor Halloween

Tip 5: Napraten met de buren

Na de tocht, die ongeveer een halfuurtje duurde, was het ook fijn om nog even na te praten met de buren. Bij een wijntje of een pintje bier, is het fijn om de banden weer aan te halen. Zo hebben de mama’s en papa’s er ook wat aan 😉.

Volgend jaar opnieuw?

De kids vonden het geweldig. Mensen laten schrikken, verkleed mogen zijn en een gevulde snoeppot op het einde… allemaal zaken die heel leuk zijn. ‘Volgend jaar willen we dit zeker opnieuw doen’, dat was het eerste wat de oudste zei toen we weer thuis waren.

Vieren jullie Halloween in de straat?

Lees ook: Organiseer een ja-dag!

Ik ben Mie. Mijn blog gaat over het moederschap. Ik neem je mee op avontuur met de nodige humor en drama. Hier vind je vooral eerlijke en herkenbare verhalen.

3 reacties

  • Evi

    Zalig! Hier is er elk jaar een Trick or Treat die door de Chiro wordt georganiseerd in onze wijk. We hangen dan een poster op en aan die huizen mag je aanbellen. Er zijn dan ook standjes waar ze opdrachten moeten uitvoeren en dan nadien is er een “fuif” in hun lokalen. Is ieder jaar grote fun 🙂

  • Goofball

    in onze straat wordt zoiets niet georganiseerd, maar wel in de wijk achter ons is een griezeltocht in samenwerking met lokale scouts. Aangezien we in herfstvakantie altijd op reis gaan, hebben we hem nog nooit meegemaakt.

Een reactie achterlaten